TECH

LastPass anunță noi prețuri și metode de monetizare

Popularul manager de parole crossplatform a anunțat luna trecută că va introduce un nou tip de abonament. „Families” facilitează partajarea de informații între membrii familiei, precum parole sau date despre conturile bancare. În afară de asta, LastPass mai aduce o scumpire pentru abonamentele de tip Premium, și elimină câteva funcții disponibile pentru conturile gratuite.

Abonamentul „Families” va costa 48 dolari/an. De acești bani veți primi acces la 6 conturi de tip Premium pentru voi și familia voastră, directoare pentru partajat parole și fișiere, plus un panou de control prin intermediul căruia să accesați și să vă personalizați informațiile de utilizator.

Din nefericire, dacă vă doriți un cont Premium de LastPass, de acum va trebui să plătiți dublu pentru el. Prețul acestui serviciu a crescut de la 12 la 24 dolari/an. Toate funcțiile ce puteau fi accesate până acum cu un cont Premium (sharing, acces de urgență, opțiuni avansate de autentificare în mai mulți pași, 1GB spațiu de stocare criptat, plus multe altele) vor rămâne în continuare disponibile. Dar în afară de cele deja cunoscute, LastPass nu aduce nicio îmbunătățire sau funcție nouă care să justifice creșterea prețului la abonament.

Ultimele modificari aduse aplicației îi au în vizor pe utilizatorii versiunii gratuite de LastPass. Două dintre funcțiile care înainte erau disponibile pentru toată lumea, acum au fost eliminate. În loc să aibă posibilități nelimitate de partajare, de acum înainte utilizatorii vor putea să distribuie un singur item către o singură persoană. În afară de asta, accesul de urgență este eliminat, fiind ulterior disponibil doar pentru membrii Premium. Puteți în continuare să folosiți accesul de urgență dacă aveți deja un cont cu această opțiune configurată anterior. Pentru utilizatorii noi însă, această facilitate este indisponibilă.

În loc să justifice de ce au fost eliminate aceste opțiuni din versiunea gratuită și care este motivul din spatele dublării de preț pentru abonamentul Premium, LastPass declară următoarele:

Vrem să oferim utilizatorilor ca tine posibilitatea de a-și recăpăta controlul asupra parolelor și a siguranței online. Seria noastră de produse acoperă bazele necesare pentru a realiza exact aceste lucruri, de la simpla evidență a parolelor până la organizarea și securizarea vieții digitale a familiei tale.

Abonații la serviciul Premium cu siguranță nu vor fi încântați că de acum vor trebui să plătească dublu decât înainte. Totuși 24 dolari este o ofertă mai bună decât ce găsiți la concurență. 1Password costă 36 dolari/an pentru un abonament individual, iar opțiunea 1Password Families costă 60 dolari/lună pentru doar 5 utilizatori.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Nu stiu de altii, dar eu am LastPass de aproape 1 an si mi-am extins-o cu inca un an.
    Pot spune ca am dat 15$ pe licenta de LastPass + alte licente prin HumbleBundle (un castig din punctul meu de vedere).
    Prelungirea licentei am cumparat-o acum cateva luni, dupa ce am intrebat la LastPass si la HumbleBundle ca aceasta poate fi adaugata ca o prelungire si nu ca o suprascriere 🙂
    Sfatul meu este sa asteptati sa apare pe HumbleBundle si sa o cuparati de acolo si cine stie, va puteti alge si cu alte programe interesante 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button