Știri ITPCTECH

Laptopul cu ecran pliabil ThinkPad X1 va fi lansat anul viitor

Momentan sunt probleme de software

Efortul industriei de telefonie mobilă de a crea un ecran pliabil a dat rezultate mixte până acum. Așa că poate cei care lucrează mai mult pe segmentul de laptop-uri vor avea succes.

Lenovo anunță că ThinkPad X1, ce se folosește de un ecran OLED îndoit, va fi disponibil aproape de vara anului viitor. În ceea ce privește hardware-ul, acest laptop este finalizat, însă impedimentul principal actual ce îi împiedică lansarea este componenta software. Iar acea componentă software nu depinde de Lenovo.

Încă mai sunt lucruri ce trebuiesc rezolvate la acest capitol, dar nu s-au oferit detalii despre ce exact nu funcționează. Nu este exclusă posibilitatea să fie nevoie de ceva mai multă finisare a sistemului de operare în sine, Microsoft abia recent dezvăluind Windows 10X, o variantă gândită special pentru acest gen de dispozitive.

La urma urmei, un laptop cu un ecran masiv, ce poate fi separat în două, nu prea se va comporta ca un dispozitiv normal. Iar în cazul în care va face exact asta, și nu va oferi vreo trăsătură care îi justifice existența, atunci nu va atrage prea mult atenția publicului.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button