MORE

Laptop cu Windows la…199 de dolari!

Un laptop bun, cel putin pe fondul unei „crize” care pare sa nu se mai sfarseasca, este un lux pentru multi. Sigur, exista net-book-urile, ieftine, nu tocmai potrivite pentru task-uri complexe sau gaming, dar macar ai un portabil cu care sa iti faci treaba. Si…sa nu uitam tabletele, care si ele incep sa diminueze necesitatea unui PC portabil, in favoarea unui singur ecran cu multiple functii, pe principiul: „Exista o aplicatie pentru orice”. Totusi, pentru ca laptopul ca „specie” sa ramana competitiv intr-o piata in care tabletele obtin din ce in ce mai multa popularitate, au nevoie de un singur lucru: sa fie mai ieftine.

Laptop-uri de 199 de dolari…exista deja, dar fie este vorba despre netbook-uri sau chromebook-uri, ambele fiind o solutie, dar nu si o rezolvare intotdeauna satisfacatoare. Ei bine, Microsoft in partereriat cu HP, si-au aratat muschii tehnologici, aducand pe piata primul Windows Lapotop la pretul de 199 de dolari. Numit Stream, noul laptop nu are prea multe feature-uri atasate la pretul de 199 de dolari, cel putin in acest moment. Un lucru insa este sigur: acesta este modul in care Microsoft incearca sa combata asaltul Chromebook-urilor din ultimii ani.

Cel mai probabil, Microsoft se bazeaza pe beneficiile pe care un sistem Windows le aduce, si in mod cert aceste laptop-uri vor rula o varianta de Windows 8, poate chiar de…Windows 9. Kevin Turner, Microsoft COO, acelasi care a dezvaluit laptop-urile „minune”, a mai spus ca in urmatoarele luni compania va lansa o serie de tablete cu Windows la pretul de…99 de dolari, anunt care totusi nu a socat pe nimeni, avand in vedere ca Microsoft a anuntat ca sistemul de operare va fi gratuit.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close