PC&Consoles

Lansarea lui Pokemon GO din Japonia a fost amanata … inca putin

Pokemon GO a avut parte de o lansare usor speciala, fiind lasat la apa in cateva regiuni, Niantic mizand pe doua lucruri: Numarul de fani extrem de mare ai francizei Pokemon si faptul ca infrastructura serverelor va putea sustine jocul online. Acesta se pare ca este motivul pentru care Pokemon GO nu a fost lansat in mai multe teritorii.

Pana in acest moment, jocul s-a bucurat de o lansare in Statele Unite, UK, Noua Zeelanda, Germania, Australia si alte 18 tari. Dar despre o lansare in patria mama a seriei inca nu s-a auzit nimic. Cel putin pentru moment.

Cu toate ca Pokemon este o proprietate de origine japoneza, lansarea versiunii pentru Japonia a tot intarziat sa apara, gamerii intrebandu-se ce fac Nintendo si Niantic in aceasta privinta. Ei bine se pare ca acestia au primit un raspuns intr-un final.

Potrivit CEO-ului Niantic, John Hanke, serverele din Japonia nu sunt destul de performante incat sa sustina jocul.

„In prezent, serverele nu au destula putere de procesare in Japonia pentru a sustine jocul. Lucram din greu cu partenerii nostri din Japonia pentru a pune pe picioare o serie de servere pentru a sustine cererea pentru acest joc odata ce ajunge online. ” A declarat John Hanke pentru Forbes.

Pana la urma cand se vor alatura si japonezii in mod oficial acestei curse nebunesti numite Pokemon GO? Ei bine, intr-un viitor apropiat, cel mai probabil pana la finalul acestei luni.

[Forbes]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button