GamingPC&Consoles

Cât costă ROG Ally, noua consolă portabilă de la Republic of Gamers?

ROG Ally și-a făcut apariția pe 1 aprilie sub formă de glumă, dar ce nu știam la acel moment este că în spatele ușilor închise, cei de la Republic of Gamers tot lucrau de zor la consola portabilă. De atunci și până acum, hype-ul a urcat enorm. Promisiunea că vine cu o platformă hardware mai peformanta și un ecran mult mai bun decât ce găsim pe Steam Deck nu a făcut decât să alimenteze curiozitatea gamerilor, iar acum, a fost prezentată oficial.

Și o să încep direct cu desertul și o să vă spun prețul: 3999 lei. Scurt, rotund și la obiect. Iar la diferența de circa 500 de lei față de cel mai scump Steam Deck, are ROG Ally ce îi trebuie? La prima vedere, da, mai ales că primul val de recenzii a fost destul de pozitiv. Dar haideți să aruncăm o privire pe lista de specificații, să vedem cu ce se laudă.

O să încep cu procesorul, adică noul AMD Ryzen Z1 Extreme – se discuta la început de faptul că ROG Ally o să vină cu un procesor custom, dar s-a adeverit că asta a fost mai mult parte din păcăleala de 1 aprilie. În realitate, vorbim despre un chip de serie, bazat pe arhitectura Zen 4 cu 8 nuclee și 16 fire de execuție. Iar nebunia asta poate să facă 5.1GHz în Boost… pe o consolă portabilă. Wow! Pe partea de grafică, chip-ul este dotat cu 12 nuclee grafice RDNA3 cu o capacitate VRAM de 4GB. Memoria RAM este LPDDR5 la 6.400MT/s cu o capacitate de 16GB. Stocarea este asigurată de un SSD NVMe PCIe 4.0 de 512GB.

Lansare ROG Ally

Ecranul este și el foarte important, iar aici avem un IPS de 7″ cu rezoluție FullHD, rată de refresh de 120Hz și timp de răspuns la 7ms. Numai primul rând de specificații face întregul Steam Deck să tremure, iar lista de bunătăți continuă. Display-ul de pe ROG Ally oferă o acoperire a spectrului sRGB de 100%, luminozitate maximă de 500 nits și este protejat de Gorilla Glass Victus. Dar ce mi-a atras atenția în mod special este suportul pentru AMD FreeSync Premium.

În rest, cred că e prea devreme să îmi dau cu părerea. Din poze arată bine, ce pot să zic? Dar până în momentul în care o să-l țin în mână și o să mă joc pe el, nu pot să mă pronunț. În schimb, pot să vă mai zic câte una-alta despre noua consolă. Gen, faptul că are Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, un sistem audio avansat cu Dolby Atmos și o schemă de control interesantă – dar despre aceste detalii veți afla mai mult din review, atunci când va fi publicat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button