ȘtiriTech&ITTelefoane

Motorola Edge 40 va fi lansat în România săptămâna viitoare

Dacă ești în căutarea unui telefon cu Android în perioada următoare, ai face bine să-ți salvezi data de 11 mai în calendar. De ce? Atunci se lansează oficial noul Motorola Edge 40, un mid-ranger cu specificații interesante, o cameră de 50MP, certificare IP68 pentru rezistență la praf și apă, și încărcare wireless. Iar prețul de 2.399 de lei face din acest telefon o propunere chiar interesantă.

Acesta vine în două variante de culoare (Nebula Green și Eclipse Black) și are un design modern, destul de interesant. Pe fața telefonului avem un ecran borderless, fără butoane, margini și alte chestii obstructive – doar un modul de cameră selfie sub formă de punct în partea de sus. Pe spate avem piele vegană, ceea ce-l face mai ușor de mânuit. Mie unul îmi place chestia asta, mai ales că am în momentul asta un iPhone care se simte ca un săpun în mâna din cauza sticlei față-spate.

Motorola Edge 40 se concentrează pe performanța camerelor

Producătorul a trebuit să găsească un domeniu de activitate pe care să mizeze cu această lansare. Așa că Motorola Edge 40 vine cu un sistem de camere avansat care integrează cea mai mare diafragmă disponibilă pe un smartphone: F/1.4. Asta rezultă în fotografii de noapte mai clare, focalizare mai bună și viteze de captură îmbunătățite.

În plus, Ambient Light Sensor setează cu rapiditate expunerea, astfel încât momentele să fie imortalizate imediat cum se deschide camera. Focalizarea pe toți pixelii oferă o performanță mai bună în orice condiții de lumină, iar stabilizarea optică a imaginii (OIS) asigură fotografii clare și precise. Sistemul principal de camere este completat de camera ultra-wide de 13MP, cu funcția Macro Vision, permițând utilizatorilor să încadreze sau să se apropie mai mult de subiectul lor.

Motorola Edge 40

Pentru fotografiile în grup sau solo, camera selfie de 32MP asigură fotografii excelente indiferent de cantitatea de lumină. Motorola Edge 40 vine și cu o serie de îmbunătățiri pentru video și cameră, cum ar fi Horizon Lock Stabilisation, Video Portrait și Vlog Mode, pentru a ține pasul cu tendințele actuale și cu nevoile utilizatorilor.

O platformă hardware solidă, combinată cu un ecran POLED

O să încep rapid cu platforma hardware care este formată dintr-un chip MediaTek Dimensity 8020 cu suport pentru conectivitate 5G, completat de 8GB de memorie RAM LPDDR4X și 256GB de stocare. Pe partea de baterie avem o capacitate de 4400mAh cu tehnologia de încărcare TurboPower de 68W. Cu ajutorul acestei adiții, o încărcare completă durează doar 10 minute. Iar dacă te-ai săturat de cabluri, poți să folosești oricând un încărcător wireless, întrucât Motorola Edge 40 suportă până la 15W.

Dar partea cea mai interesantă mi se pare ecranul, acolo unde avem un panou POLED, adică un OLED din plastic, cu diagonală de 6.55″ și rezoluție FullHD+. Are certificare HDR10+ pentru nuanțe de culoare mult mai stridente și apropiate de realitate, iar pentru imagini foarte fluide, rata de refresh este de 144Hz.

Mi se pare o alegere foarte bună de specificații. Chiar dacă rezoluția nu este la fel de mare ca la alte telefoane, diagonala mică ajută la densitatea pixelilor. Pe lângă asta, fiind vorba despre un OLED cu HDR10+, știi sigur că imaginile vor arăta bine și vor fi luminoase, iar rata de refresh de 144Hz, chiar dacă va fi limitată în anumite jocuri de hardware, va asigura o navigare foarte fluidă prin meniuri și aplicații.

Motorola Edge 40

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button