Tech&IT

Intel va lansa primele plăci video Arc pe 30 Martie!

Intel a anunțat că va lansa primele plăci video Arc pe data de 30 martie, astfel lupta de pe piață GPU-urile se va purta acum în trei. Există deja și o pagină dedicată evenimentului de lansare, astfel toți cei care vor să afle mai multe detalii despre noile plăci video o pot face miercuri, pe data de 30 Martie 2022, de la ora 17:00.

Ce iubesc cel mai mult la comunitatea de gaming este modul în care ea împinge constant limitele hardware și software, în special atunci când vorbim despre grafică.
Roger Chandler, Vice-Presședinte și General Manager, Intel Client Graphics Products and Solutions

Intel intră în grupul jucătorilor grei

Deși lansarea lui Arc este un eveniment important, Intel nu a fost prea secretos în ceea ce privește ambițiile sale pe piața plăcilor video. Din cenușa denumirii Xe-HPG renaște actualul chip Alchemist, care va fi urmat de Battlemage și Celestial. Între timp, Intel a continuat să publice materiale care exemplifică performanța noilor plăci video pe desktop-uri, cum ar fi acest preview lansat în urmă cu șase luni.

Luna trecută, producătorul a declarat că se așteaptă să livreze peste patru milioane de plăci video dedicate Arc în decursul acestui an. Ăsta este un statement îndrăzneț și important în egală măsură. Decizia Intel de a-și împinge în forță propriul GPU va contribui la ameliorarea crizei plăcilor video, dar și a chip-urilor în general, cu care încă ne confruntăm la nivel global.

Intel a precizat că va lansat în decursul acestui trimestru și plăcile Arc Alchemist pentru laptopuri, în vreme ce plăcile desktop își vor face apariția în cel de-al doilea trimestru al lui 2022. Mai exact, foarte curând, întrucât data de 30 martie este de fapt penultima zi înainte de încheierea primului trimestru.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button