ȘtiriTech&IT

Corsair a lansat kit-uri de memorie DDR5 de 48GB, 96GB și 192GB

Ce capacitate de memorie RAM ar trebui să aibă un sistem de gaming modern? 16GB parcă nu mai ajung, iar 32 devin deja necesari pentru unele jocuri. Cu toate astea, parcă nici 64GB nu își au sensul pentru gaming, așa că o valoare între ar fi numai bună. Iar Corsair vine cu soluția… ori ca să fiu mai precis, cu soluțiile: kit-uri de memorie DDR5 de 48GB, 96GB și 192GB. Varietatea este mare cu nu mai puțin de opt kit-uri în diferite configurații, iar frecvențele variază de la 5.200MT/s CL38 până la 5.600MT/s CL40.

Cel mai ieftin kit dintre cele noi este format din două module a câte 24GB DDR5-5200 CL38-38-38-84 cu un preț de plecare de 184.99$, în timp ce opțiunea de top a acestei lansări este formată din două module a câte 48GB DDR5-5600 CL40-40-40-77 la 389.99$. Chiar dacă 5.600MT/s este o frecvență relativ mică pentru un kit de memorie DDR5, majoritatea utilizatorilor nu vor observă o diferență majoră comparativ cu un kit mai rapid. De fapt, în utilizarea de zi cu zi diferențele sunt atât de mici încât și în benchmark-uri vorbim de numai câteva procente.

Posesorii de AMD trebuie să mai aștepte pentru noile kit-uri Corsair

Un sfat însă pentru utilizatorii de platforme AMD Ryzen 7000 – noile kit-uri nu sunt încă trecute pe lista de memorii compatibile a niciunei plăci de bază AM5. Sunt compatibile cu profilurile Intel XMP 3.0 și AMD EXPO, însă producătorii de plăci vor trebui să le confirme ca și compatibile înainte de a le putea recomanda. În schimb, dacă ai o platformă Intel 12th sau 13th Gen, nu vei avea nici un fel de problemă. Procesoarele Intel în general sunt mai prietenoase cu memoria RAM, dar și impactul asupra performanței este mai mic decât pe platformele AMD.

Momentan, un kit dual-channel de 192GB pur și simplu nu este posibil, dar într-o configurație quad-channel vei putea atinge capacitatea asta cu două kit-uri de 96GB. În acest caz, frecvența de 5.600MT/s s-ar putea dovedi o mișcare deșteaptă din partea Corsair, întrucât la patru module de RAM este mai greu să atingi frecvențe mari. În acest fel, măcar știi că le vei putea rula pe toate patru la 5.600, adică un spec chiar decent. Pe măsură ce memoria DDR5 se va ieftini, sunt sigur că vom vedea fel și fel de configurații, dar până atunci mă bucur că există și variante reale între 32, 64 și 128GB de RAM.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button