Tech&ITGamingPC&Consoles

AMD lansează astăzi noile plăci video din seria RX 7000. Urmărește transmisiunea live pe YouTube

Dacă, la fel ca și mine, ești entuziasmat de ce urmează AMD să dezvăluie pe scena conferinței „together we advance_gaming” din Las Vegas, atunci trebuie să-ți zic unde poți să vezi toată prezentarea. În acest moment, pe canalul oficial AMD, găsești un trailer de 15 secunde, urmat de mesajul cum că spectacolul de lansare al seriei RX7000 începe diseară, la ora 22:00 pe fusul orar al României. Dacă vrei să te asiguri că nu pierzi momentul, ai și un buton pe care, dacă îl apeși, vei primi o notificare atunci când conferința începe.

Și ce mai conferință urmează. Compania americană este așteptată să dezvăluie noua serie de plăci bazate pe arhitectura RDNA3, un upgrade simțitor față de generația trecută. Printre îmbunătățirile pe care le așteptăm se numără: un proces de fabricație pe 5nm, performanțe mai bune în jocurile cu ray-tracing și eficiență sporită.

Cel mai probabil, lineup-ul inițial va include doar vârfurile de gamă ale generației, adică modelele RX7900 XTX de 24GB și RX7900 XT de 20GB, ambele cu o interfață lată de 384 de biți. Cu siguranță se va vorbi și despre plăcile din segmentele mai inferioare, dar acestea urmează să fie lansate mai târziu. Totodată, noua serie bazată pe arhitectura RDNA 3 va include și un sistem mai rafinat de power management, dar și un Infinity Cache mai mare, care este un sistem de memorie cache care este foarte densă și eficientă.

Totuși, se pare că vârful de lance al taberei roșii nu va putea depăși RTX 4090 când vine vorba de performanță brută, dar dacă totuși se apropie de numerele plăcii NVIDIA în timp ce costă și consumă mai puțin, eu nu pot decât să mă declar mulțumit.

Așa cum spuneam, tot spectacolul începe la ora 22:00, așa că stai cu un ochi pe YouTube ca să vezi răspunsul AMD la seria RTX 4000 de la NVIDIA.

 

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button