AutoRSS PaginaDeMedia

Ghici cine se întoarce? Lamborghini Countach, ediția aniversară de 50 de ani

Lamborghini Countach LPI 800-4 este un hyper-hybrird cu motor V12 și 804 cai putere

Fabricat între 1971 și 1990, Lamborghini Countach este unul dintre puținele modele ale producătorului italian care nu are numele legat de tauri sau luptele de tauri. Interesantă este și alegerea denumirii Countach, un cuvânt din dialectul piemontez ce s-ar traduce ad litteram „ciumă”, dar pe pozitiv, pentru că exprimă uimirea. Un fel de „ciumeg” de la Vacanța Mare, ceva șmecher rău de tot.

Lamborghini a lansat la 50 de ani distanță o ediție aniversară a supercar-ului anilor ’70 și ’80, denumită Countach LPI 800-4. Hyper-hybrid-ul de acum chiar e șmecher rău de tot! Are un motor V12 de 6.5 litri, ce asigură experiențele modelului legendar, la care se adaugă tehnologia hibridă preluată de la Sian cu un motor electric de 48 de volți. Împreuna, cele două dezvoltă nu mai puțin de 804 cai putere.

Lamborghini Countach LPI 800-4 ajunge de la 0 la 100 de km/h în 2.8 secunde

Nu se putea numi Countach, dacă era prea lent. LPI 800-4 ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 2.8 secunde și de la 0 la 200 de km/h în 8.6 secunde, iar viteza maximă este de 355 de km/h.
Countach LPI 800-4 rămâne mai mult un exercițiu de imaginație al producătorului italian, care a dorit să aducă în prezent liniile celor cinci modele de Countach dezvoltate vreme de 20 de ani. Lamborghini a anunțat că va scoate la vânzare doar 112 exemplare ale modelului aniversar și încă nu i-a dezvăluit prețul. Se pare însă că acesta va porni de la 2 milioane de euro. Lamborghini Countach LPI 800-4 va fi disponibil de la începutul anului viitor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button