TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

La vara apar plăci de bază AMD B550

În sfârșit, o alternativă ieftină

Cei care au făcut un upgrade complet la seria Ryzen 3000 probabil încă se mai uită la carcasă și se întreabă dacă placa aia de bază a cărei RGB-uri agasante le-au dezactivat de mult a meritat sacrificiul. Eh, cei care nu au făcut încă upgrade vor avea parte de zile ceva mai bune.

Conform veștilor care circulă acum prin presă, plăcile de bază din seria B par că vor sosi în sfârșit în această vară pe piață.

Chipset-ul folosit pentru aceste plăci de bază va fi B550, unul ce ar urma să fie dezvăluit chiar luna viitoare, și care nu va include în sine suport pentru PCI-Expres 4.0. Plăcile de bază vor avea însă această trăsătură prin conexiunea directă cu procesorul. Dar aceasta pare că va fi limitată doar la conectorul principal M.2.

Veți avea clasicul PCI-E 3.0, în rest, ce încă mai este suficient pentru plăcile video curente și majoritatea celorlalte extensii. Prețul unei plăci de bază B550 va astfel mai mic decât cel al unei plăci X570, lucru la care va contribui și numărul mai mic de porturi USB 3.2 Gen 2 disponibile. Cele mai ieftine plăci de bază B550 se preconizează a fi cu 50% mai ieftine decât cele mai umile plăci X570.

Lansarea oficială a noilor modele ar trebui să aibă loc în ziua de 16 iunie.

[Guru3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button