Gaming

Konami renunță la jocurile triple-A

Cei de la Konami par să se fi supărat foarte mult pe industria jocurilor, pentru că renunță la o mare parte din ea. Conform unor zvonuri noi, exceptând seria Pro Evolution Soccer pentru care compania încă mai are licență de la UEFA pentru câțiva ani, Konami renunță la dezvoltarea de jocuri mari.

Zvonurile se aliniază cu tendința din ultimul an al companiei de a se descotorosi de tot ce înseamnă producție de jocuri video, în favoarea concentrării pe alte piețe, precum cea a jocurilor mecanice.

Această dezvăluire vine concomitent cu anunțul plecării lui Julien Merceron de la Konami, acesta ocupând până acum rolul de director tehnologic global. Merceron și-ar fi motivat demisia spunând că este îngrijorat de direcția în care se îndreaptă compania.

Renunțarea la a mai produce jocuri video majore include chiar și alte titluri Metal Gear. Asta chiar dacă în urmă cu câteva luni era anunțată începerea recrutărilor pentru o nouă echipă menită să preia dezvoltarea seriei Metal Gear de la defunctul Kojima Productions.

Viitorul pare sumbru pentru Konami, iar deciziile luate de companie par cam greu de explicat pentru cineva care vede situația din afară, și nu are toate informațiile necesare pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Așa pare doar că cineva de la Konami s-a supărat foarte mult pe Kojima, iar când publicul și industria au luat partea creatorului seriei Metal Gear, acel cineva a decis să își ia jucăriile și să plece.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button