MORE

Konami infirma zvonurile cum ca s-ar retrage din gaming

Saptamana trecuta, lumea gaming-ului a fost zguduita de un anunt bomba: „Konami se retrage de pe piata jocurilor, concentrandu-se pe mobile.” Asta dupa ce au anulat Silent Hill si s-au retras de la bursa. O serie de informatii si zvonuri au explodat pe internet, totul culminand cu un post pe NeoGaf care traducea o declaratie a directorul Konami, Hideki Hayakawa, care afirma printre altele ca „platforma noastra principala va fi mobilul de acum inainte. Mobilul este viitorul jocurilor”. Ei bine, dupa un silenzzio stampa din partea japonezilor, Konami infirma zvonurile cum ca s-ar retrage din gaming – ba mai mult, se pare ca exista si o raza de speranta pentru Silent Hill. 

Dupa ce o traducere adecvata a declaratiei lui Hideki Hayakawa a ajuns pe net, se pare ca japonezii nu au abandonat platformele traditionale. Informatiilor initiale „le-a lipsit contextul si au cauzat neliniste in comunitate”a explicat directorul PR Konami Jay Boor intr-un mesaj trimis catre Ars Technica. „Konami va continua sa imbratiseze provocarea de a crea continut interesant pe diferite platforme, nu doar pe cele mobile, dar si pentru consolele de acasa, unitatile de arcade.”

Intregul interviu tradus include intr-adevar fraza „mobilele mai intai” dar continua sa clarifice ca asta nu inseamna ca firma se va axa doar pe jocurile pentru mobile.

„Tinta noastra este sa continuam sa construim un portofoliu pentru console, arcade si card games pentru fiecare IP in timp ce in aceeasi masura vom face uz in cea mai buna maniera de dispozitivele mobile care ii insotesc pe consumatorii nostrii zilnic, marind astfel limitele entertainmentului si multumind cat mai multi clienti”, a spus Hayakawa. „Astfel, daca afecerea noastra pana in acest moment a functionat ca un sir de magazine individuale, aceasta noua abordare ne face pe toti un singur mare magazin.”

Boor si-a cerut scuze pentru valul de anxietate cauzat de recenetele evenimente de la Konami, inclusiv pentru interviul „mobilele mai intai”, anularea Silent Hill si aparenta despartire de geniul Metal Gear, Hideo Kojima. A reafirmat angajamentul cu Metal Gear si franciza Silent Hill spunand „Ie-am ingrijit de la inceput si vom continua sa facem produse pentru ambele francize, dar in momentul de fata nu ne aflam intr-un punct in care sa ne putem pronunta asupra cararii pe care o vom apuca pe viitor.”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button