Telefoane

Knock, knock pe iPhone si se deschide…Mac-ul!

Knock pentru Mac nu este o aplicatie tocmai noua. A aparut acum ceva vreme si a facut furori pe net datorita functionalitatii pe care o ofera. Si noi ne-am indragostit de ea inca de la inceput si o folosim de la lansarea ei incoace. In urmatoarele minute nu vrem doar sa va spunem cum functioneaza aplicatia, dar si cum ne-am inteles cu ea atata timp.

Knock sta deschis mereu atat pe Mac, cat si pe iPhone printr-o conexiune bluetooth si atata vreme cat telefonul se afla in raza de descoperire a Mac-ului, acestea doua sunt permanent conectate. Pe iPhone aplicatia in sine nu face mare lucru, ea in principiu doar stabilind conexiunea intre telefon si Knock-ul de pe Mac. Mai ofera posibilitatea adaugarii altor calculatoare la ea, asta daca se intampla cumva sa ai mai mult de un Mac. Are o interfata draguta in care le poti vedea listate de toate si… cam atat. In rest, aplicatia doar trebuie sa stea deschisa in background. Pe Mac, Knock modifica ecranul de blocare, adaugand un inel fosforescent in jurul pozei utilizatorului. In plus, acesta este prezent in statusbar in permanenta si ofera un meniu micut prin care se poate bloca rapid Mac-ul, se poate deconecta telefonul conectat la acesta si se pot cauta update-uri manual.

Este compatibil doar cu telefoanele mai noi de iPhone 5, folosind conexiunea bluetooth 4.0, ce nu consuma multa baterie. Atunci cand Mac-ul se afla in ecranul de login, telefonul primeste o notificare. Telefonul nu trebuie deblocat in caz ca este blocat si nu trebuie deschisa aplicatia. Sunt necesare doar doua tap-uri ferme, iar notificarea se sterge singura si Mac-ul se deblocheaza. Pentru noi, aceasta nu este una dintre aplicatiile care doar par utile, si de care te descotorosesti in doua saptamani. Noi o avem instalata de mai bine de jumatate de an si este categoric de pastrat in continuare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button