GAMING

Kiwanuka – Sau cum Lemings l-a intalnit pe FEZ

Multi dintre cei care ne urmaresc site-ul sau care ne privesc in fiecare dimineata cred ca isi mai aduc aminte cu nostalgie de Lemings. Un joc antic, care te insarcina cu salvarea unor creaturi pixelate dintr-un labirint plin de pericole. Nu, astazi nu vorbim despre Lemigs, ci despre Kiwanuka. Un joc puzzle bazat pe fizica pentru iOS.

Inca de la primul ecran jocul aduce aminte de FEZ intr-o oarecare masura, un alt joc indie, cu o estetica extrem de placuta, doar ca aici avem de-a face cu un joc puzzle bazat pe fizica, cu o coloana sonora superba, ce debordeaza prin unicitate si grafica simpla, dar placuta. Tu, jucatorul, trebuie sa salvezi o rasa de extraterestrii numiti Kiwanuka, o adunatura de colorati aiuriti care sunt ghidati de un lider ce manuieste un bat ce poate altera gravitatia. Ceea ce face Kiwanuka este sa foloseasca extraterestrii pe post de…material de constructii, corpurile lor fiind practic punti, pentru a salva intrega rasa.

Doar ca lucrurile nu sunt asa simple precum par. Nu toti asteroizii sunt prietenosi cu extraterestrii nostri manuitori de bete cu traznete, avand diverse culori: rozul reprezinta pericol iar gri-ul siguranta. Si aici vorbim doar despre un nivel, din cele 30 disponibile, scopul final fiind sa ajungi in siguranta la o prisma care te duce la urmatorul stagiu. Aparent simplu, doar ca pe masura ce avansezi trebuie sa iei in calcul si fizica, asta pentru ca un turn poate cadea fie in stanga fie in dreapta, asa ca poti sa te trezesti cu turnul realizat facut tandari de un asteroid roz. Cu toate ca suna complicat, jocul este destul de simplu ca mecanica, jucatorul doar indicand cu degetul pe ecran cat de mare sa fie podul din extraterestrii, abia dupa ingrijorandu-te daca a picat cum trebuie si unde ti-au ajuns coloratii.

Pe langa fizica, vei avea pe ecran o multitudine de colorati din care sa faci turnulete pentru a duce liderul la siguranta. Dar mare atentie… mai multi extraterestrii inseamna si un turn mai instabil, asa ca o sa iti ia ceva timp sa treci de la un punct la altul. Muzica jocului te tine in priza, fiind o combinatie de trance, cu dubstep, cu house, cu…de toate, dar realizata intr-o maniera exceptionala. Pretul jocului de doi dolari pe AppStore isi merita fiecare cent doar fie si pentru acest aspect. Jocul este deci o combinatie de Lemings cu FEZ, prezentata intr-o maniera superba, rezultatul fiind un joc care sa te faca sa te uiti la ceas si sa iti dai seama ca ai uitat sa te duci la intalnire sau ai ratat autobozul. Nu putem decat spune ca merita incercat.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close