ReviewsRSS PaginaDeMedia

Kingston Canvas React Plus 256GB și Canvas Go! Plus 512GB (review)

Carduri de memorie rapide pentru DSLR-uri, video 4K/8K, drone și camere de acțiune

Este pur și simplu incredibil că standardul UHS-II (pentru carduri de memorie rapide) a fost anunțat acum aproape un deceniu! Mai exact, UHS-II a fost introdus de SD ASSOCIATION în cadrul târgului CES 2011.

Dar teoria e teorie, practica ne omoară pe noi toți – lui Panasonic i-au trebuit doi ani să implementeze în camcordere această nouă tehnologie, după care au urmat și alții – Fuji, Samsung, Olympus…de exemplu, D500, primul device Nikon cu UHS-II a apărut de-abia în 2016!

De ce a fost atât de greu implementarea, vă puteți întreba?

În primul rând, era necesară o procesare mai rapidă a datelor, adică un procesor / SoC mai puternic, mai rapid, mai eficient.

În al doilea rând, așa cum se vede și în imaginea de mai jos, UHS-II necesită și o bandă mai largă de transfer, care s-a materializat printr-un șir suplimentar de pini, de la 9 pini câți erau la carduri SD UHS-I, la 17.

În imaginea de mai jos, Go! Plus și React Plus arată la fel, privite din față, dar pe spate se vede că React Plus are 17 pini, e UHS-II, pe când Go! Plus este ”doar” un UHS-I avansat cu ai săi 9 pini.

În ziua de astăzi, marea majoritate a aparatelor foto respectabile sunt compatibile cu card-urile UHS-II de mare viteză…

Kingston Canvas React Plus + Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K: Will it work?

ZonaIT filmează de cele mai multe ori în ProRes 422, așadar curiozitatea noastră a fost dacă noul și rapidul Fulger McQueen al celor de la Kingston Digital Europe (divizia de memorii flash a companiei Kingston Technology) se încadrează în cerințele aparatului nostru Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K.

Răspunsul este da, chiar dacă tool-ul celor de la Blackmagicdesign este unul mai dur, spunându-ne că am avut doar 47 fps în 4K la scriere (ProRes HQ 2160p, în coloana din dreapta). Să nu uităm că acele bife înseamnă ”recomandări” – deoarece în viața de zi cu zi, totul depinde de conținutul de informație/cadru, deoarece avem un bitrate variabil, la urma urmei.

Deci da, camera noastră a fost fericită, Dan a filmat mai multe materiale pe cardul Kingston Canvas React Plus și totul a decurs perfect, fără sacadări, framedrops, etc.

În imaginea de mai jos, testele de Disk Speed Test pe Canvas Go! Plus (stânga) și Canvas React Plus (dreapta).

Kingston MobileLite Plus Cititor Carduri SD UHS-II/ UHS-I: pentru card-uri rapide ai nevoie de un cititor pe măsură!

În pachetul lui Canvas React Plus regăsiți și cititorul de carduri upgradat, pe interfață USB 3.2 Gen 1, știți voi, vechiul și bătrânul USB 3.0, după 2 redenumiri.

USB 3.2, sau 3.1, sau 3.0? o explicație simplă legată de viteze și denumirile ce au evoluat în timp.
USB 3.2, sau 3.1, sau 3.0? o explicație simplă legată de viteze și denumirile ce au evoluat în timp.

USB 3.2, sau 3.1, sau 3.0? o explicație simplă legată de viteze și denumirile ce au evoluat în timp.

Și iată și rezultatele testelor:

Kingston Canvas Go! Plus și Canvas React Plus -teste citire și scriere
Kingston Canvas Go! Plus și Canvas React Plus -teste citire și scriere

Concluzie

Kingston Canvas React Plus este cel mai rapid card de memorie din portofoliul Kingston Digital.

În funcție de necesități și scenarii de utilizare, există o întreagă plajă de produse, de la 32GB până la 256GB, modelul de vârf testat de noi. Cu siguranță va face față la orice aparat foto, rafale de RAW sau cum am văzut în testele BlackMagicDesign, și materialelor video cu bitrate mare.

Kingston Go Plus este un card de memorie UHS-I upgradat, focusul rămâne aici raportul capacitate/viteză cu accent puternic pe preț. În special dedicat celor care nu au încă aparate compatibile cu UHS-II sau care pur și simplu vor capacități mai mari decât cei 256 GB oferiți de React Plus.

Și pentru că am menționat în titlu și dronele și camerele de acțiune: aceste carduri de memorie rapide au fost lansate și în format microSD!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button