MORE

Kickstarter este cel mai de succes incubator de business

Într-un studiu organizat de profesorul Ethan Mollick în cadrul Universității Pennsylvania, o analiză asupra a 61.654 de proiecte Kickstarter de succes a prezentat o sumedenie de descoperiri interesante.

Pentru fiecare dolar de finanțare primit de un proiect Kickstarter, a rezultat în medie un venit suplimentar de 2.46$ în afara platformei.

De la deschiderea platformei în anul 2009 până în luna Mai 2015 (deci fără a lua în considerare impactul proiectelor din ultimul an), proiectele Kickstarter au rezultat în peste 5.100 de locuri de muncă cu normă întreagă pe lângă cele făcute posibile creatorilor de proiecte, și angajarea a peste 160.000 de muncitori în regim part-time.

Studiul estimează că proiectele Kickstarter au generat peste 5 miliarde de dolari pentru creatori și comunitățile acestora.

Dintre creatori, 37% au declarat că proiectele Kickstarter i-au ajutat să își împingă înainte cariera. 21% au declarat că veniturile lor au crescut semnificativ după o campanie de succes.

În plus, Mollick a atras atenția asupra faptului că site-ul a făcut posibilă dezvoltarea de mari proiecte care au influențat noi industrii, precum Oculus Rift și Pebble.

În plus, prin intermediul platformei și proiectelor Kickstarter, mai mult de 8.800 de companii noi au fost înființate ca rezultat al finanțărilor.

Totuți, este bine de ținut minte că nu totul este succes.

În aceeași perioadă au fost 196.240 de campanii ce nu au primit finanțarea. Dintre campaniile care au fost finanțate, 10% nu și-au îndeplinit obligațiile de finanțare și nu și-au răsplătit participanții.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button