MORE

KickassTorrents a fost inchis, iar fondatorul a fost arestat

Cand The Pirate Bay a fost inchis, temporar, pe la inceputul anului trecut, un numar mare de clone si-au facut aparitia, dar n-au prea atins acelasi nivel de popularitate ca originalul. Dar KickassTorrents chiar a decolat in acea perioada, site-ul devenind foarte popular in aceasta perioada.

Atat de popular incat in acest moment KickassTorrents a fost scos din functiune de autoritati, iar omul despre care se crede ca ar fi fondatorul site-ului a fost chiar arestat.

Artem Vaulin, un individ de 30 de ani din Polonia, a fost pus sub arest, dar nu tocmai de catre autoritatile locale, asa cum ar avea sens, ci de cele din SUA. Motivul? Pentru ca unul din serverele folosite de KickassTorrents se afla in Chicago, si pentru ca sectorul de divertisment din SUA este o entitate semi-malefica care se foloseste de politie cum se folosea Darth Vader de Stormtroopers. Nu este primul incident de acest fel, Kim Dotcom patind ceva similar in 2012.

Soarta lui Vaulin este in acest moment neclara, probabil va fi judecat in SUA, daca nu cumva isi permite avocati care sa il ajute sa evite extradarea. Autoritatile vor sa il trimita la inchisoare pentru 20 de ani.

Identitatea sa a fost validata dupa ce au fost luate la forat e-mail-urile sale, pana si Apple ajutand la acest efort prin oferirea IP-ului si e-mail-ului folosit de Vaulin pentru iTunes. Acelasi IP a fost apoi depistat si de Facebook pentru pagina oficiala a site-ului KickassTorrents.

Site-ul in sine probabil nu va reveni la viata prea curand, dar cu siguranta sunt variante de back-up a bazei de date care inca mai functioneaza, cu URL-uri aproape identice.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

  1. Ciudat este si faptul ca Apple a dezvaluit autoritatilor (fara sa ezite) datele confidentiale a lui Artem Vaulin, iar in cazul teroristului ala musulman (cunoasteti cazul) nu a vrut nici in rupul capului sa o faca, aratandu-si muschii fata de FBI si CIA…trust in Apple,nu?

  2. …..pentru unii muma pentru alți ciuma …mama ei de democrație …pe bani

  3. nu mai piratez de multa vreme nimic… dar la urmatoru site de torent inchis ma reapuc! m-am saturat cu cretinatati d-astea… situ nu controleaza ce se pune pe el! hai sa arestam cei ce conduc o tara pentru ca sunt oameni in populatia ei care fac crime!

  4. si asta e motivul pentur care urasc apple … bine de fapt pentru ca au produce overpriced facute 99% pe marketing si nimic mai mult… but still….
    când era faza cu ACTA circula o gluma cu unu masiv tatuat etc in inchisoare „Eu am omorat 2 oameni , tu (unu slabanog cu ochelari) ce ai facut?” „Am piratat un joc” si mafiotu se da la o parte din fata lui… aparent asta nu mai e gluma. acum aparam teroristii da publicam datele infractiunilor cibernetice…
    pe de alta parte e normal… torrentu fura bani de la companiile de stat si primvate… statu pierde bani… BANI nene , da!?!?! teroristu ce putea face?! omora 50-100 de oameni… mare rahat… probabil oricum nenorocitii aia daca nu mureau votau cu opozitia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button