GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Kazuhisa Hashimoto, inventatorul celebrului Konami Code a murit

Up, up, down, down, left, right, left, right, B, A, Start

Kazuhisa Hashimoto, omul din spatele legendarului Konami Code a murit la varsta de 61 de ani. Acesta s-a alaturat companiei in 1983, iar la scurt timp s-a alaturat diviziei de console. In cadrul acesteia a lucrat la jocuri precum Track & Field, Goonies si Mystical Ninja. In aceasta perioada, Hashimoto a implementat pentru prima oara celebrul cod, in timp ce lucra la shooter-ul side-scroller Gradius pentru NES, in anul 1986.

Chiar el a spus ca jocul este foarte dificil, asa ca a creat celebrul cod. Acesta ofera jucatorilor acces la o selectie de power-ups si scade dificultatea simtitor. Initial codul a fost introdus doar pentru varianta de test a jocului, insa a ramas in codul sursa si pentru lansarea oficiala. De atunci, restul este legenda intrucat codul a ramas un element comun al jocurilor dezvoltate de Konami. Niste nume de jocuri mai cunoscute pentru gamerii autohtoni sunt Castlevania si Metal Gear Solid. Ambele serii au inclus codul, care a ajutat o multime de gameri mai nepriceputi sa faca fata provocarilor.

Cea mai cunoscuta includere a codului creat de Hashimoto este in Contra, joc lansat in 1988 si recunoscut pentru dificultatea sa. Odata activat, Konami Code oferea jucatorilor 30 de vieti, astfel jocul devenea mult mai accesibil.

De atunci, Konami Code creat de Hashimoto a capatat un statut legendar prin cercurile pasionatilor de jocuri video. Cu trecerea anilor codul a reusit sa sparga bariera gaming-ului si a devenit recunoscut in cultura populara. Ceea ce a inceput ca un secret personal pentru un dezvoltator de jocuri, a reusit sa ajunga inclus in diverse materiale: de la Rocket League la campania de Craciun a celor de la Marks & Spencers. De asemenea, cand Fortnite a fost inghitit de o gaura neagra, daca introduceai Konami Code te puteai juca o variatie de Space Invaders.

Moartea tragica a lui Hashimoto a fost anuntata pe Twitter de compozitorul Yuji Takenouchi, urmat de Konami care si-au oferit condoleantele intr-o postare separata.

Suntem intristati de moartea lui Kazuhisa Hashimoto, un producator foarte talentat care a creat celebrul „Konami Code”. Transmitem condoleantele noastre familiei si prietenilor. Odihneasca-se in pace!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button