GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Kaz Hirai se retrage de la Sony

Sony se află la sfârșitul unei ere, prin anunțul retragerii complete de la conducerea companiei a lui Kaz Hirai. Numele ar trebui să fie destul de cunoscut, în special celor care au urmărit evoluția diviziei de jocuri a companiei pe parcursul ultimilor 20 de ani.

Kaz Hirai lucrează în cadrul Sony din anii ’80, fiind implicat într-o funcție de conducere a diviziei de jocuri încă de pe vremea primului Playstation. În anul 2006 chiar a fost numit șef al Sony Computer Entertainment și a fost responsabil pentru dirijarea brandului până la iterația curentă a consolei. Din 2012 a fost numit președinte al companiei și director general, ghidând cam tot ce a însemnat Sony pe parcursul ultimilor ani.

Hirai a părăsit această poziție anul trecut, rămânând în rolul de președinte al comisiei de directori, locul său ca CEO fiind luat de Kenichiro Yoshida. La fix un an după această schimbare, acesta își anunță plecarea cu totul de la conducerea Sony, punând astfel capăt unei cariere de 35 de ani în cadrul companiei.

El va mai rămâne la Sony până în ziua de 18 iunie, urmând să aibă doar un rol consultativ în situațiile în care este cerut ajutorul său. În rest, Kaz Hirai a ieșit al pensie.

Dacă numele său tot nu vă pare cunoscut, atunci cu siguranță îl știți măcar pentru această fază:

[Game Informer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button