TECH

Kaspersky Lab vor fi mai transparenți pe viitor

După ce o vreme a circulat zvonul cum că ar fi o legătură prea strânsă între Kaspersky și conducerea Rusiei, ieri Kaspersky Lab a anunțat lansarea unei inițiative numită Global Transparency Initiative. Ca parte a efortului de recâștigare a încrederii clienților corporativi și guvernamentali, purtătorul de cuvânt al companiei Kaspersky a declarat că, în primul trimestru al anului 2018, compania va oferi codul sursă și practicile de programare securizată a companiei firmelor care se ocupă cu analizatul de software.

Într-o declarație publică, fondatorul companiei Eugene Kaspersky a declarat:

Vrem să arătăm că suntem complet deschiși și transparenți. Nu avem nimic de ascuns. Și cred că prin aceste acțiuni vom putea depăși neîncrederea și vom susține angajamentul nostru de a proteja oamenii din orice țară de pe planeta noastră.

Ca parte a inițiativei, Kaspersky Lab va deschide trei „Centre de Transparență” pentru revizuirea programelor, unul în SUA, unul în Asia și unul în Europa. Acest lucru este similar cu practicile Microsoft și a altor mari companii mari de software care permit evaluarea codului sursă de către clienții guvernamentali majori într-un mediu controlat.

Kaspersky Lab a mai anunțat o creștere a recompensei pentru descoperirea de vulnerabilități la 100.000 dolari, pentru a încuraja dezvoltatorii independenți să raporteze scăpările ce se pot strecura printre liniile de program.

Într-o postare pe blog, Eugene Kaspersky a acuzat presa de declarații false privind compania sa.

Atacurile mass-media au fost intense, feroce și persistente. Atât de mult încât a trebuit să ne oprim puțin din ce facem pentru a ne trage răsuflarea și să vedem despre ce poate fi vorba.

El a recunoscut că unii sunt de părere că „firma rusă de securitate digitală” este o serie de cuvinte care nu ar trebui toate să fie în această ordine în aceeași frază, dar Kaspersky a sugerat că în spatele recentelor acuzații au existat motivații ulterioare.

Fluxul constant al scurgerilor de materiale pare a fi conceput în mod intenționat pentru a ne deteriora reputația, fără a ne oferi ocazia reală de a răspunde oricărui tip de preocupări. Sunt luate măsuri înainte ca noi să ne putem ocupa. Unii vor spune că guvernul ne-a oferit un remediu administrativ pe care îl putem urmări și, dacă este așa, vom face acest lucru. Dar un proces autentic vă oferă ocazia de a vă apăra și de a vedea dovezile împotriva dumneavoastră înainte de a lua măsuri; nu vă cere să răspundeți odată ce o acțiune este deja în curs.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button