TECH

Kaspersky Lab vor fi mai transparenți pe viitor

După ce o vreme a circulat zvonul cum că ar fi o legătură prea strânsă între Kaspersky și conducerea Rusiei, ieri Kaspersky Lab a anunțat lansarea unei inițiative numită Global Transparency Initiative. Ca parte a efortului de recâștigare a încrederii clienților corporativi și guvernamentali, purtătorul de cuvânt al companiei Kaspersky a declarat că, în primul trimestru al anului 2018, compania va oferi codul sursă și practicile de programare securizată a companiei firmelor care se ocupă cu analizatul de software.

Într-o declarație publică, fondatorul companiei Eugene Kaspersky a declarat:

Vrem să arătăm că suntem complet deschiși și transparenți. Nu avem nimic de ascuns. Și cred că prin aceste acțiuni vom putea depăși neîncrederea și vom susține angajamentul nostru de a proteja oamenii din orice țară de pe planeta noastră.

Ca parte a inițiativei, Kaspersky Lab va deschide trei „Centre de Transparență” pentru revizuirea programelor, unul în SUA, unul în Asia și unul în Europa. Acest lucru este similar cu practicile Microsoft și a altor mari companii mari de software care permit evaluarea codului sursă de către clienții guvernamentali majori într-un mediu controlat.

Kaspersky Lab a mai anunțat o creștere a recompensei pentru descoperirea de vulnerabilități la 100.000 dolari, pentru a încuraja dezvoltatorii independenți să raporteze scăpările ce se pot strecura printre liniile de program.

Într-o postare pe blog, Eugene Kaspersky a acuzat presa de declarații false privind compania sa.

Atacurile mass-media au fost intense, feroce și persistente. Atât de mult încât a trebuit să ne oprim puțin din ce facem pentru a ne trage răsuflarea și să vedem despre ce poate fi vorba.

El a recunoscut că unii sunt de părere că „firma rusă de securitate digitală” este o serie de cuvinte care nu ar trebui toate să fie în această ordine în aceeași frază, dar Kaspersky a sugerat că în spatele recentelor acuzații au existat motivații ulterioare.

Fluxul constant al scurgerilor de materiale pare a fi conceput în mod intenționat pentru a ne deteriora reputația, fără a ne oferi ocazia reală de a răspunde oricărui tip de preocupări. Sunt luate măsuri înainte ca noi să ne putem ocupa. Unii vor spune că guvernul ne-a oferit un remediu administrativ pe care îl putem urmări și, dacă este așa, vom face acest lucru. Dar un proces autentic vă oferă ocazia de a vă apăra și de a vedea dovezile împotriva dumneavoastră înainte de a lua măsuri; nu vă cere să răspundeți odată ce o acțiune este deja în curs.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button