TECH

Kaspersky dă în judecată guvernul Statelor Unite

Kaspersky a anunțat că a lansat un proces împotriva administrației Trump, susținând că interdicția guvernului S.U.A. cu privire la software-ul său nu avea un proces corect și dovezi de vătămare.

În septembrie, Departamentul pentru Securitate Internă (Department of Homeland Security – DHS) a emis o directivă adresată agențiilor civile de a înceta să utilizeze software-ul Kaspersky în termen de 90 de zile, după îngrijorarea că antivirusul ar putea ajuta guvernul rus să infiltreze rețelele din SUA și să fure informații sensibile.

Guvernul l-a acuzat anterior pe Kaspersky de furtul de informații clasificate de la un avertizor de securitate național numit Reality Winner. Kaspersky a recunoscut că a primit documentele într-o scanare de rutină a computerului personal al lui Winner, dar a spus că a șters imediat aceste fișiere odată ce a aflat ce au fost. De asemenea, a oferit părților independente să revizuiască codul sursă antivirus, dar guvernul nu a considerat că este suficient.

Săptămâna trecută, noul Act de autorizare a apărării naționale din 2018 a inclus o clauză care ar interzice utilizarea oricărui software Kaspersky sau asociat cu Kaspersky folosit în guvernul federal american. Vinovat sau nu, acest lucru pare să fi lăsat Kaspersky fără altă posibilitate decât să dea în judecată guvernul S.U.A. pentru a-și salva reputația (și veniturile).

Împreună cu procesul, Kaspersky a scris o scrisoare deschisă guvernului S.U.A. Compania a argumentat că nu i s-a dat posibilitatea de a se apăra în mod corespunzător înainte ca tehnologia sa să nu fie utilizată în rețelele federale. Acest lucru le-a afectat reputația și veniturile, iar Kaspersky consideră că astfel de acțiuni au încălcat Constituția SUA, mai exact dreptul la un proces echitabil.

Compania a spus că guvernul S.U.A. s-a bazat în principal pe rapoartele media necuprinse, nu pe dovezi, pentru a susține concluzia că antivirusul Kaspersky este un risc de securitate pentru rețelele federale din S.U.A.

Kaspersky a remarcat, de asemenea, că, deși veniturile obținute din licențierea software-ului agențiilor federale din SUA au reprezentat doar un mic procent din veniturile sale, interdicția software-ului său a avut un efect negativ disproporționat atât în ​​S.U.A., cât și la nivel global.

Kaspersky a dat în judecată guvernul S.U.A. pentru a încerca să remedieze această deteriorare a vânzărilor sale, precum și reputația sa (presupunând că instanța din S.U.A. va găsi Kaspersky inocentă).

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button