MORE

Kaspersky are cheia pentru ransomware!

Pentru cine nu stie ce este acela un virus ransomware, vom incerca sa elucidam putin misterul in cateva randuri. In princiu, ransomware-ul este un program de criptare care iti „inchide” datele in spatele unei cereri de rascunparare. Recent, pana si statul american a fost nevoit sa plateasca o astfel de rascumpparare pentru a putea recupera accesul la date, asa ca, acest model de afacere pare sa fie destul de profitabil pentru piratii online. Bine, daca Kaspersky are cheia pentru ransomware, atunci lucrurile se schimba, putand sa le strice planurile piratilor ce ti-au cripatat datele.

Fie ca vrem sau nu, toti am fost infectati cu vreun virus, indiferent cat de precauti am fost, iar ransomware-ul este ultimul dintr-o lista interminabila, doar ca acesta, cel putin pana acum cateva zile, nu a putut fi „spart”. Dar Kaspersky pare sa-i fi dat de cap problemei, construind un key generator care sa poata sparge criptarea impusa de virus pe datele tale. The Netherland’s National High Tech Crime Unit a reusit sa puna mana pe CoinVault Command and Controll Server, un tip de virus ransomware, care are ca tinta primara sistemele Windows, si care activeaza inca de anul trecut pe internet.

Dupa o investigatie atenta The Netherland’s National High Tech Crime Unit si Karsperky au descoperit o baza de date extrem de mare de chei de decriptare, care acum pot debloca datele utilizatorilor, dar nu in proportie de 100%, din pacate. Cheia digitala se poate descarca de aici, iar daca stiti pe cineva care a fost afectat de CoinVault, acesta poate incerca sa isi decripteze datele. Este un inceput bun, avand in vedere ca acum Karsperky au o baza cu care pot lucra, decriptarea devenind astfel mult mai simpla pentru utilizatori.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Hack-erii astia pot sa faca orice, dar nu pot sa faca un crack pentru GTA V

  2. This^
    Cumpara-l, in felul asta ajutam dezvoltatorul sa nu mai dureze 2 ani pane se lanseaza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button