TECH

Kaspersky Antivirus capătă o variantă gratuită

Cei care încă mai caută o soluție gratuită anti-virus, și nu sunt mulțumiți de cea integrată în Windows, vor avea în curând la dispoziție o soluție de la Kaspersky Lab.

Producătorul de soluții de securitate a dezvăluit săptămâna trecută că o variantă gratuită pentru anti-virusul său va fi pusă la dispoziția publicului de pe întregul glob pe parcursul acestui an. Această soluție a fost lansată în primă fază prin țări precum Suedia, China și Rusia, urmând ca luna aceasta să ajungă în SUA, iar prin octombrie să fie disponibil și în România.

Varianta gratuită are câteva limitări, în comparație cu cea standard, cum ar fi prezența câtorva reclame și lipsa unor funcții mai avansate. Nu veți găsi în această ediție un VPN, control parental, firewall sau protecție pentru tranzacțiile financiare prin internet. Restul componentelor sale sunt însă la un loc, precum scanarea de viruși, scanarea de e-mail, scanarea traficului de internet și a serviciilor de mesagerie instantanee.

Existenta variantei gratuite va spori și nivelul de securitate al variantei plătite, baza de instalare mai mare fiind de ajutor la clădirea unei baze de date cu amenințări. Upgrade-ul la varianta întreagă a lui Kaspersky Antivirus va costa în jur de 50 de dolari/euro.

[Tech Crunch]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button