MORE

Kangaroo, un PC portabil de 100 de dolari

Vreti un PC portabil, dar vi se pare ca un Raspberry Pi este prea mare, iar Arduino si Edison duc lipsa de stilizare? Eh, acum aveti Kangaroo.

Compania InFocus anunta un nou PC care poate sa incapa intr-un buzunar, costa 100 de dolari, si poate rula Windows 10. Mai important de atat, spre deosebire de alte micro-PC-uri pe care trebuie sa le asamblezi, sau care necesita cateva alte module pentru a fi cu adevarat portabile, Kangaroo vine cu totul la pachet.

PC-ul este bazat pe un procesor Intel Cerrytrail Atom Z8500, acesta dispune de 4 nuclee care functioneaza la o frecventa de 2.24GHz, si totusi are un TDP de numai 2W. Kangaroo are numai 2GB de memorie RAM si 32GB de stocare, care poate fi extinsa printr-un card micro SD. PC-ul are pana si o baterie integrata, care ii ofera o autonomie de 4 ore, dar poate fi conectat la un alimentator pentru utilizare continua.

Kangaroo include conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, care pot fi folosite pentru a naviga pe internet si la atasarea unui mouse si a unei tastaturi. Alternativ, prin atasarea bazei PC-ului, care este inclusa in pachet, se pot adauga doua porturi USB si un port HDMI.

PC-ul este gandit predominant pentru aplicatii care nu sunt foarte stresante, cum ar fi munca de birou, navigarea pe internet, ascultarea de muzica, vizionarea de filme, sau in general orice ai face cu un PC care nu este gandit pentru jocuri , CAD, sau in general orice necesita putere.

Vine pana si cu un senzor pentru amprenta, ceea ce chiar l-ar face ideal pentru cei care sunt paranoici ca isi tot baga colegii nasul in munca lor. Sau pentru guvern, ca sa nu mai cumpere PC-uri de mii de dolari pentru campionatul anual de Solitaire.

Kangaroo este momentan disponibil doar prin distribuitorul american on-line Newegg. Mai tarziu va deveni disponibil si prin alte canale de distributie,   iar pe parcursul anului va capata modele mai diverse, cu performanta mai buna.

[BGR]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button