AutoMOREȘtiri IT

Kalașnikov anunță o mașină electrică

Probabil nu se aștepta nimeni să vadă așa ceva prea curând, dar celebrul producător de arme Kalașnikov a dezvăluit recent o mașină electrică. Și nu orice fel de mașină electrică.

Modelul CV-1 arată ca nici un alt fel de vehicul de acest tip. În loc să aibă un design aerodinamic, menit să sporească eficiența bateriilor, arată de parcă a fost produsă în vechiul bloc sovietic. Mașina a fost asemănată cu un Trabant, dar la baza designului se află modelul Combi IZh 2125, produs AvtoVAZ, compania care ne-a adus celebra Lada.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, mașina ar avea o baterie cu o capacitate suficientă de-a acoperi 350 de kilometri până la epuizare, și ar putea accelera până la suta de kilometri la oră în 6 secunde. Nu tocmai un record de viteză, considerând ce pot face majoritatea mașinilor electrice, dar nu este gândită tocmai pentru performanță.

Practic, nu este gândită să ajungă vreodată pe drumuri în varianta curentă, fiind mai mult un model de test pentru sistemul electric de propulsie.

Mai merită menționat că alături de această modelul CV-1 a fost prezentată și o motocicletă electrică menită pentru poliție, o altă mașină hibridă și un robot biped de 4 metri. Așa că probabil este vorba mai mult de un proiect de curiozitate inginerească, fără mari intenții de-a produce vreun produs comercial.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button