PC

Kaby Lake i3 7350K întrece un i5 Haswell în teste

Primele teste a noilor procesoare Intel au început să își facă apariția. O listare în Geekbench a lui i3 7350K a fost descoperită, oferind informații complete despre acest nou CPU.

Testul a fost efectuat pe o placă de bază ASUS Strix Z270H Gaming cu 16GB de memorie RAM. Procesorul are două nuclee fizice, patru nuclee virtuale, o frecvență de 4.20GHz, L1 cache de 32KB pentru instrucțiuni și încă 32KB pentru date per fiecare nucleu fizic, L2 cache de 256KB per nucleu fizic, plus un L3 cache de 4MB.

i3-kaby-lake-test

În testul efectuat, procesorul i3 7350K a avut un scor mai mare decât un i5 4670K pe partea de single-core. Asta are foarte mult sens, deoarece este a treia generație după Haswell și funcționează la o frecvență cu 400MHz mai bună.

Surprinzătoare a fost și performanța sa în testul multi-threaded. Acesta a fost marginal mai bun ca un i5 4670K, chiar dacă o jumătate din nucleele sale sunt virtuale.

geektest-i3

Această reușită este destul de impresionantă și ar putea chiar să dea speranță celor care vor să aibă un PC destul de capabil, dar care să nu coste cât o mașină. Desigur, Geekbench este un test sintetic, așa că rezultatele în aplicații din lumea reală și jocuri ar putea fi diferite.

Încă nu sunt informații concrete despre când va fi lansată seria Kaby Lake pentru desktop.

[Overclock 3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

18 Comments

 1. Pai daca ne uitam putin la piata actuala un I3 6100 + un gtx 1060 este perfect pentru gaming de buget. Duce toate jocurile actuale in ultra la peste 50fps.

 2. Partea cu single-core, este logica, testand 2 procesoare intel. Partea cu MT, intr-adevar este surprinzator dpdv al nr. de nuclee fizice, dar diferentele fiind mici, poate ca este strict vorba de arhitectura. Este ceva normal, pana la urma acel i5 este deja vechi, este lansat in 2013. Ce este de mirare? Si la nivel de GPU un low-end sau mid-end, generatie noua, bate un high-end, chiar si enthusiast mai vechi. Daca batea un i5 skylake, atunci da, era ceva WOW.

 3. Alta aberatie cu testele sintetice. Jocurile din ziua de azi mananca aproape toate nucleele la un i5 si ei spun ca un dual core i3 e mai bun ca un i5 haswell si cand le vezi aparute in gaming pur si simplu isi iau omorul de la un i5. Poate seria urmatoare de i3 va egala in gaming un i5 ivy sau sandy dar nu haswell. Reclama ca asta a fost mereu la orice lansare si adevarul dupa lansare a fost cu totul altfel. Teste sintetice?te **** pe ele ,la lucru si gaming treaba sta altfel.

  1. Isi iau omorul o sula, daca te uiti si la un i3 6100 comparativ cu un i5 6500 sau mai stiu eu ce, pierde vreo 10 cadre atunci cand este folosit intens procesorul, altfel ofera virtual aceeasi performanta in jocuri.
   I3 6100 care de altfel il am, ofera aceeasi performanta ca un i5 2500k la frecventa stock, deci despre ce omor vorbim aici?

   Jocurile in ciuda a ceea ce multi dintre voi cred, inca folosesc 2 nuclee in mare parte, iar acum cand ar putea incepe sa foloseasca eficient mai multe, apare dx 12 care usureaza load-ul pe cpu, deci conteaza mai mult gpu.
   Poti sa spui ce vrei, eu stiu ca amaraciunea asta de i3 6100 imi da cam 60 fps in full hd in gta 5, cu un hd 7850 la care nu pot ridica detaliile mai mult de medium ( amestecate cu low pe alocuri) din cauza memoriei video de doar 1 gb. Totusi, ruleaza efectiv orice joc atat timp cat nu sunt limitat de placa video.
   Daca se merita totusi sa iei un i3 din generatia kabylake? Posibil, daca dispui de o antichitate si nu gasesti vreo oferta mai buna pentru vreun i5 sau i7 relativ mai vechi, atunci se merita,altfel probabil nu, cel putin nu daca dispui deja de o performanta decenta in uzul pe care-l faci acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close