PC

Kaby Lake aduce și procesoare Intel Pentium cu Hyperthreading

Vremea când un procesor Pentium era cel la care râvnea tot poporul a cam apus din era lui Pentium D. Dar ar putea reveni acum, fiindcă Intel pare să fi pregătit o nouă serie de procesoare Pentium cu Hyperthreading.

Acestea au fost găsite în baza de date a Intel și au o dată de lansare stabilită pentru începutul acestui an. Procesoarele par foarte atractive, deoarece oferă în esență aceeași configurație ca un i3. Două nuclee fizice și patru nuclee virtuale, funcționând la frecvențe care pot atinge 3.7GHz.

Procesoarele Pentium cu pricina sunt G4560, G4560T, G4600, G4600T și G4620, dar nu ar trebui să vă așteptați să înlocuiască i3-urile prea curând. Aceste modele au câteva limitări, cum ar fi absența setului de instrucțiuni AVX 2.0 și suportul pentru memorie ECC, așa că probabil nu vor fi la fel de performante ca un i3.

Totuși, pentru aplicații precum jocuri, aceste procesoare ar putea avea rezultate destul de interesante. La urma urmei, cu 4 nuclee virtuale poți face destul de multe, mai mult decât ai putea până și cu acel Pentium aniversar overclock-abil. Mai important de atât, prețul acestor procesoare este de sub 100 de dolari, așa că un sistem de gaming competent low-end a devenit din senin mult mai palpabil pe un buget redus.

[Tech Report]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button