MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Julian Assange nu mai este la cârma WikiLeaks

WikiLeaks a trecut săptămâna aceasta printr-o schimbare însemnată. Julian Assange, fondatorul organizației, nu se mai află în rolul de redactor șef. Iar motivul este unul destul de ușor de înțeles.

Assange nu mai are acces la internet din această primăvară, după ce ambasada statului Ecuador, din Londra, a decis să îi întrerupă accesul cu restul lumii. Această decizie a venit ca urmare a încălcării unei înțelegeri dintre ambasadă și Assange, prin care nu va mai publica materiale care pot interfera cu alte națiuni. Din moment ce cam orice ar publica WikiLeaks tocmai asta este, înțelegerea n-a durat mult. El se află în sechestru în ambasadă de șase ani, inițial pentru a se proteja de un mandat de arestare din Suedia, care a fost invalidat de ceva timp, iar acum pentru că probabil va fi îndesată într-o dubă de câteva alte guverne de îndată ce iese din ambasadă, și nu va mai fi văzut vreodată.

Rolul de redactor șef al WikiLeaks este acum ocupat de către Kristinn Hrafnsson, câștigător al premiului de jurnalist al anului 2010 în Islanda. Proiectul va continua să funcționeze ca și până acum, așa că vă puteți aștepta la continua publicare a unor documente pe care anumite entități tare vor să nu să le vadă publicul larg. Assange continuă să aibă un rol important la deciderea modului în care organizația funcționează, dar din moment ce nu prea poate comunica cu restul lumii, influența sa este oarecum limitată.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button