GamingPC&ConsolesȘtiriTech&IT

Jucătorii care trișează în Call of Duty, vizați de un atac cibernetic

Activision anchetează furtul datelor, dar spune că serverele companiei „rămân sigure și neafectate”

Activision se confruntă cu o campanie de hacking care urmărește să fure datele de autentificare ale jucătorilor de Call of Duty, conform informațiilor obținute de TechCrunch. Hackerii par să răspândească malware pe computerele victimelor pentru a sustrage parole nu doar pentru conturile de jocuri, ci și pentru portofelele de criptomonede și alte conturi.

Activision Blizzard este în plin proces de investigație, concentrând eforturile pe eliminarea malware-ului și pe identificarea și remedierea conturilor de Call of Duty ale jucătorilor afectați. Potrivit unei surse anonime în temă cu aceste incidente, încă nu există suficiente date despre modul în care se răspândește malware-ul, dar se suspectează că ar afecta în principal utilizatorii care instalează software neautorizat.

De ce sunt vizați jucătorii care trișează în Call of Duty

Un purtător de cuvânt al Activision a declarat pentru TechCrunch că sunt conștienți că ”unele date de autentificare ale jucătorilor (…) ar putea fi compromise din cauza malware-ului provenit din descărcarea sau utilizarea de software neautorizat”, asigurând în același timp că serverele companiei „rămân sigure și neafectate”.

Campania de malware a fost descoperită inițial de Zeebler, un dezvoltator care produce și vinde software de trișat pentru popularul shooter Call of Duty. Zeebler a identificat un „infostealer malware campaign” – un malware care, deghizat într-un software legitim instalat fără știrea victimei, fură numele de utilizator și parolele. Un fel de situație paradoxală în care ”hoțul strigă hoții”. Adică producătorul de software de trișat se plânge că hackerii îi exploatează produsele.

Joc Call of Duty
foto Activision

Ce fel de software ar putea vinde Zeebler și ar putea copia sau modifica hackerii? Sunt 3 categorii de programe mari, dar nu singurele:

  1. Aimbot: ajută jucătorii să țintească automat adversarii, ceea ce le permite să obțină ușor eliminări.
  2. Wallhack: permite jucătorilor să vadă prin pereți sau alte obiecte solide din joc, oferindu-le un avantaj strategic.
  3. Speedhack: permite jucătorilor să se miște mai repede decât în mod normal.

Zeebler a aflat despre campania de hacking când un client de-ai lui, PhantomOverlay, și-a pierdut accesul la cont. După investigații, el a descoperit baza de date cu credențialele furate acumulate de hackeri și a contactat Activision Blizzard, precum și alți dezvoltatori de software de trișat, ale căror produse par să fie vizate.

Deși detaliile complete ale campaniei de hacking rămân necunoscute, este clar că jucătorii care folosesc aplicații terțe, inclusiv software de trișare, sunt în pericol. Totuși, Activision subliniază că jucătorii obișnuiți nu par să fie afectați.

Activision recomandă ca măsuri de bază de securitate:

  • un nume de utilizator și o parolă unică pentru fiecare cont sau serviciu pe care îl folosești online
  • activarea autentificării în doi pași, acolo unde este posibil, în special pentru jucătorii de Call of Duty care ar putea fi tentați să utilizeze aplicații neautorizate (de trișat).

Putem specula că executarea trișorilor e o pedeapsă meritată, dar mă gândesc că mulți dintre ei pot fi minori și îmi trece ”cheful de răzbunare”. În orice caz, evitați programele dubioase, fie că sunt pentru trișat sau altă activitate gri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button