Jucătorii de DotA2 din Olanda pot vedea conținutul din lootbox-uri
Jucătorii de DotA2 din Țările de Jos se vor bucura de un mic avantaj față de omologii lor din alte nații, grație unei abilități nou adăugate de a vedea ce se află în lootbox-uri înainte de a le achiziționa. Un screenshot din DotA2 Treasury postat de un redditor numit Larhf conține o notație care spune că „Comorile din regiunea dumneavoastră arată conținutul lor înainte de a le deschide„.
Schimbarea se datorează, probabil, răspunsului la represiunea țării împotriva lootbox-urilor, care au fost recent eliminate pentru jucătorii olandezi din CS: GO, care nu mai pot deschide deloc aceste cutii. Dar puterea de a vedea în viitor nu este lipsită de unele dezavantaje.
Jucătorii nu mai pot cumpăra simultan mai multe cutii, iar conținutul din interiorul lor este legat de contul vostru, nu de cutia în sine, astfel încât să vânzarea lor (ceea ce oricum nu se poate realiza, deoarece piața rămâne dezactivată) sau resetarea jocului nu va avea niciun impact: ceea ce vedeți în interior este ceea ce veți obține la următoarea deschidere a acelei cutii, indiferent când veți face acest lucru. Sistemul aleatoriu nu a fost schimbat, astfel încât șansele voastre de a obține un element de raritate ridicată nu sunt încă minunate – ceea ce înseamnă că aproape sigur va trebui să alergați după mai multe cutii pentru a obține ceea ce vă doriți de fapt.
Beneficiul, după cum a explicat Larhf, este că, în loc să cumpere o cantitate mare de cutii, jucătorii (sperăm) vor cumpăra doar cât au nevoie pentru a obține ceva interesant. Asta nu va pune frână cumpărătorilor impulsivi de cutii, deoarece elementul de joc de noroc este încă prezent: știi ce e în cufărul actual, dar nu și în următorul, și te va costa (aproximativ) 2 dolari pentru a afla.
Dar se pare că această schimbare este suficientă cât să mulțumească autoritățile olandeze care reglementează jocurile de noroc. Și da, ați putea folosi un VPN ca să păreți că sunteți dintr-o altă țară pentru a profita de o piață nereglementată, dar acest lucru este împotriva termenilor serviciului Steam și, din nou, se pare că îndeplinește cerințele legale.
Presupunând că noul sistem nu se lovește de ceva neprevăzut, s-ar putea dovedi viabil și pentru alte jocuri, în special CS: GO, care este un candidat evident pentru acest tip de soluție de compromis.