Gaming

John Romero spune ca PC-ul domina din nou industra jocurilor

Fostul designer de la ID Sofware, John Romero spune ca PC-ul domina din nou industria jocurilor, si nu atat din cauza superioritatii tehnologice pe care o are asupra consolelor, ci din cauza cresterii numarului de titlurilor Free to Play si a jocurile superieftine de pe Steam.

O gramada de jucatori de PC au un puternic sentiment de dispret pentru free to play-uri, dar Romero nu este unul dintre ei. El a vorbit in favoarea acestor jocuri intr-un interviu dat saptamana trecuta pentru GameIndustry, spunand ca problema nu este cu free to play-urile in sine, ci cu dezvoltatorii care joaca murdar.

„Cu PC-ul ai la dispozitie numoeroase jocuri free-to-play sau jocuri pe Steam pentru doar 5 dolari. PC-ul distruge consola chiar si la capitolul pret. Jocurile Free to Play au ucis peste o suta de studiouri care lucrau la jocuri triplu A” a declarat John. „Este o alta forma de monetizare decat Doom, Wolfenstein sau Quake. Strategia ar trebui sa fie: iti dam primul episod in totalitate gratuit – nu ne da bani, joaca tot episodul. Daca iti place si vrei sa joci mai mult, abia atunci ne poti plati. Pentru mine, aceasta este cel mai echitabil mod. Nu te insel in niciun fel. Nu am modificat jocul in niciun fel. Acesta cred ca este modul cel mai corect de a comercializa un joc.”

Romero a mai declarat ca studiourile inteleg mai bine modelul de „freemium’’, si ajuta jucatorii sa accepte ideea ca un astfel de joc se poate face si bine, si, de asemenea, trebuie sa explice pe intelesul tuturor diferenta dintre o implemetare murdara si una curata.
„Asta este chestia la care toata lumea lucreaza acum din greu. Oamenii petrec o gramada de timp incercand sa proiecteze un joc intr-un mod corect” a declarat. „Ei isi propun ca oamenii sa vrea sa le dea banii, nu sa trebuiasca sa-i dea vrand nevrand. Pentru designerii de jocuri acesta este sfantul Graal”

Desigur, tehnologia joaca si ea un rol, Romero spunand ca ciclurile lungi de viata ale consolelor le pun intr-un dezavantaj serios in comparatie cu contiunua evolutie a PC-urilor. ”Daca vreau sa joc un joc care este facut prin anii 80 pe DOS, pot face acest lucru, nu este nici o problema” a declarat acesta, „nu poti face acelasi lucru si pe o consola!”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button