GamingCommunity

John Romero își va publica primul său roman autobiografic

Co-fondatorul id Software și omul care ne-a adus primele jocuri FPS se pregătește să ne spună o poveste cu lux de amănunte. Este o poveste despre viața lui John Romero, care nu va acoperi doar implicarea sa în crearea unui nou gen într-ale gaming-ului. Doom Guy: Life in First Person îi va purta pe cititori într-o lume nemaivăzută, aceea a vieții personale a lui Romero. Cartea se vrea a fi o autobiografie care ne explică de ce lumea jocurilor video i-a schimbat în bine viața bunicului FPS-urilor, iar la cum este pusă problema, va fi o călătorie cam dură.

Trecutul lui John Romero este unul tumultuos și pe alocuri tragic, dar asta nu l-a împiedicat să-și urmeze visul de a crea jocuri video, lucru pe care l-a demonstrat pe durata muncii sale la id Software alături de celălalt co-fondator, John Carmack. Doom Guy: Life in First Person poate fi deja precomandată, urmând a fi lansată oficial în 2023, pe data de 10 ianuarie.

Asta n-ar fi prima instanță în care ni se pregătește un fel de călătorie inițiatică în viața lui John Romero. Un serial cu temă similară, Masters of Doom, a fost anunțat prin 2019, dar încă nu avem niciun alt detaliu. Între timp, omul nostru este ocupat cu lucrul la Sigil 2, megawad-ul pentru DOOM 2. Romero a publicat online în februarie un nivel din întregul proiect, iar această mostră a reușit să adune aproape 30 de mii de dolari folosiți pentru sprijinirea Ucrainei.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button