TECH

Jocurile VR de la Bethesda vor sosi toate în 2017

La E3-ul din acest an, Bethesda a anunțat versiunile de VR pentru trei dintre cele mai mari jocuri ale sale. Fallout 4, Skyrim și DOOM vor putea fi jucate toate în realitate virtuală, iar recent Bethesda a anunțat și momentul când acestea vor fi disponibile.

Primul care va vedea lumina zilei va fi Skyrim VR, ce va fi lansat pe 17 noiembrie pentru PlayStation VR; o versiune de HTC Vive urmează anul viitor. DOOM VR însă va apărea simultan atât pentru Vive cât și pentru PSVR pe data de 1 decembrie. Și, în cele din urmă, Fallout 4 VR va fi disponibil începând cu 12 decembrie, și va fi putea fi jucat doar de pe Vive.

Cele trei jocuri sunt aproape identice în realitatea virtuală cu versiunile lansate anterior, deși vor beneficia de modificări la sistemul de mișcare pentru a se integra mai bine cu sistemele de VR. Asta foarte probabil se va traduce în folosirea unui sistem de teleportare pentru a vă deplasa, în loc să mergeți pas cu pas.

Ținând cont că ZeniMax și Oculus s-au tot judecat în ultimele luni pentru câteva sute de milioane de dolari, foarte probabil nu vom vedea vreodată unul dintre aceste jocuri, sau oricare alt joc Bethesda, lansat pentru platforma de realitate virtuală deținută acum de Facebook.

De reținut faptul că niciuna dintre aceste versiuni nu vor veni sub forma de upgrade-uri gratuite pentru posesorii jocurilor anterioare. Ce exact va conține fiecare variantă poate diferi de la un joc la altul. Dacă aruncăm o privire pe pagina de pe Steam a jocului, putem deduce că Fallout 4 VR, pentru cei 60 euro pe care-i cere, va nu va conține niciunul dintre DLC-urile existente în acest moment pentru celelalte platforme. Skyrim măcar va conține toate extensiile în varianta sa VR, la același preț de 60 euro. DOOM însă va avea parte de o variantă ciuntită a versiunii din 2016, iar asta se reflectă inclusiv în prețul de 30 euro.

Toate aceste știri au fost anunțate înainte de începerea evenimentului QuakeCon pe care Bethesda îl organizează anual în Texas. Pentru acest an, QuakeCon va dura de pe 24 până pe 27 august, pe parcursul căruia ne așteptăm să aflăm vești noi despre Wolfenstein II: The New Colossus, The Evil Within 2 și Dishonored 2: Death of the Outsider.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button