CommunityMOREȘtiri IT

Jocurile video sunt prea violente pentru Jocurile Olimpice

În luna iulie, Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că va participa la un „Forum Esports”, cu panouri, interviuri, mese rotunde și discuții, toate cu ochii spre o zi când – în cele din urmă – vor ajunge esport-urile la Jocurile Olimpice. Forumul a condus la crearea unui grup de legătură Esports între CIO și Asociația Globală a Federațiilor Internaționale de Sport, „să continue comunicarea și angajamentul între Mișcarea Olimpică și părțile implicate în gaming și esport-uri„.

Astfel exprimat, ar putea părea că este un rezultat pozitiv în ansamblu, dar președintele CIO, Thomas Bach, a explicat într-un interviu acordat redacției Associated Press că nu este interesat să aibă jocuri video la Jocurile Olimpice, dacă și până când nu vor fi făcute mari schimbări.

Nu putem avea în programul olimpic un joc care să promoveze violența sau discriminarea. Așa-numitele jocuri de ucis. Acestea, din punctul nostru de vedere, sunt contradictorii valorilor olimpice și, prin urmare, nu pot fi acceptate.

Bach a recunoscut că există o ironie în Jocurile Olimpice, care include sporturi care sunt de fapt violente – box, lupte, judo, hochei – respingând violența simulată în totalitate a jocurilor video.

Desigur, fiecare sport de luptă își are originea într-o luptă reală între oameni. Dar sportul este expresia civilizată despre acest lucru. Dacă aveți jocuri în care este vorba despre uciderea cuiva, acest lucru nu poate fi adus în concordanță cu valorile noastre olimpice.

Acest lucru poate lăsa ușa deschisă la jocuri relativ non-violente, cum ar fi Hearthstone sau Rocket League, dar fără altele cum ar fi Overwatch, League of Legends și Dota 2, ceea ce ar face atracția față de egames-urile de la Jocurile Olimpice să fie mută, în cel mai fericit caz. Știind că aceste jocuri sunt absente, deoarece șeful CIO crede că sunt „jocuri de ucis” excesiv de violente, cu siguranță nu vor ajuta să aducă publicului dorit.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button