GamingPC&ConsolesTech&IT

Jocurile în Flash vor trăi din nou

Moartea platformei nu va însemna sfârșitul

Dacă ați trăit pe internet în vremurile de altă dată, și nu vă permiteați un MMO sau vreun joc de multiplayer, sau aveați un PC foarte foarte slab, atunci ați jucat multe chestii făcute în Flash. Valabil și pentru cei care apucau să butoneze internetul doar școală, și își petreceau pauzele urmărind Super Fly pentru a zecea oară.

Eh, toate acele jocuri și clipuri sunt pe moarte, deoarece Adobe este pe punctul de a înceta suportul pentru Flash. De ce? Fiindcă este o ruină completă în ceea ce privește securitatea, nu este tocmai rapid, iar un număr de platforme nu prea îl suportă. Însă până la sfârșitul lui 2020, când este plănuită abandonarea sa, se încearcă găsirea unui mod prin care acestea pot să supraviețuiască sfârșitului.

Iar soluția vine sub forma a ceva numit Ruffle. O aplicație menită să înlocuiască Flash cu totul, dezvoltată de un individ numit Mike Welsh, ce a lucrat și la aplicația Swivel menită să îmbunătățească rezoluția clipurilor de pe Newgrounds. Ruffle chiar va fi integrat în Newgrounds pentru ca jocurile sale să își poată continua existența după apocalipsa adobiană. Se lucrează până și la dezvoltarea unei extensii de browser ce va putea rula orice construit în Flash. Inițiativa este Open Source, așa că puteți să analizați și să contribuiți la efort, dacă sunteți interesați.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button