MORE

Jocurile „gratuite” cu microtranzatii nu se vor mai numi GRATUITE!

Jocurile gratuite cu microtranzatii nu se vor mai numi gratuite, asta dupa ce Comisia Europeana a spus ca, desi Google a facut pasii necesari si a amendat intr-o serie de mailuri producatorii de jocuri, termenul de Freemium este mult mai adecvat. Totusi, Apple inca nu a luat atitudine, inca, vis-a-vis de acesta practica.

Implicarea Comisiei Europene vine in urma miilor de plangeri facute de parintii indignati, adeseori lefteri, catre Uniunea Europeana, parinti care cer companiilor sa isi schimbe politica fata de dezvoltatorii de jocuri asa zis gratuite, care contin in-app purchases.

Printre plangerile parintilor pagubiti se numara: inducerea in eroare a consumatorului in privinta jocurilor „gratuite”, indemnul direct la achizitia de obiecte virtuale in joc. Acestia cer informarea corecta a clientilor despre modalitatile de plata si fortarea dezvoltatorilor de jocuri sa furnizeze date de contact active.

Google deja a declarat ca va pune in aplicare cateva dintre aceste schimbari incepand cu sfarsitul lui Septembrie. De exemplu, nu va mai folosi cuvantul „gratuit” pentru jocuri cu achizitii in-app; jocurile vor avea guideline-uri stricte pentru a preveni incurajarea copiilor de a cumpara produse; si va implementa masuri pentru a monitoriza incalcarea legislatiei UE.

Intre timp, UE a spus ca Apple, din pacate, nu a gasit nicio solutie ferma pentru a raspunde preocuparilor sale, desi a adaugat ca gigantul din Cupertino a promis sa investigheze problema. Apple a fost deja obligat sa puna in aplicare alerte in iOS 7.1, avertizand utilizatorii despre achizitiile in-app, asta ca urmare a unui proces recent finalizat in Statele Unite. Totusi, implementarea normelor impuse de UE sta in mainile natiunilor membre, care vor trebui sa decida pe cont propriu cum sa-i pedepseasca pe dezvoltatorii care incalca aceasta legislatie.

Tags

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close