GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

Jocurile Flash – Anul 2020 marcheaza sfarsitul unei ere

Press F to pay respects

Jocurile Flash au reprezentat o intreaga era a gamingului. O revolutie pornita odata cu popularizarea internetului care a marcat copilaria multor persoane. Insa 2020 a inceput deja trist pentru industria tech cu trecerea la lumea celor End-of-Life a lui Windows 7. Se pare ca tot anul acesta, mai exact pe data de 31 Decembrie 2020, Adobe Flash Player va disparea permanent. Odata cu el vor muri si toate jocurile pe care multi oameni le-au iubit.

Flashpoint – Cimitirul digital pentru jocurile Flash

Ei bine, aici intervine Flashpoint: o colectie impresionanta care a adus la un loc un numar foarte mare de jocuri flash si le-au atasat un launcher open-source. Acesta este disponibil gratuit pentru download, fie complet, sub forma unei arhive de 241GB, fie ca o versiune mult mai mica in dimensiuni care iti permite sa descarci orice joc iti place, pe masura ce-l joci.

Flashpoint a primit deja cateva cereri de retragere a unor titluri si nici nu contine jocuri vandute comercial. Aceeasi soarta o au si jocuri Flash care necesita un server sau nu au o componenta single-player. Cu toate acestea, aplicatia contine in jur de 40 de mii de jocuri si animatii; lucruri care de altfel, ar fi disparut pe vecie daca acesti fani nu puneau osul la treaba.

Proiectul avea deja o arhiva de 10 mii de jocuri in momentul in care a ajuns in atentia publica in Decembrie 2018. Din acel moment toata treaba a explodat si a ajuns intr-un an de zile la cifrele impresionante de acum. De asemenea, include si o multime de jocuri construite pe alte platforme, de la Java la Unity Web Player si HTML5, insa acestea inca pot fi accesate din browser.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button