GamingMobileȘtiri IT

Jocurile de tip battle royale au scos 2 miliarde de dolari doar pe mobile

Compania de analiză mobilă Sensor Tower a venit recent cu un nou raport axat pe succesul continuu al jocurilor de tip battle royale pe platformele mobile, cum ar fi iOS. Potrivit cercetării, primele cinci jocuri de mobil din genul battle royale au încasat un total de 2 miliarde dolari în mai puțin de doi ani.

Sensor Tower spune că jocurile Knives Out, Fortnite, PUBG Mobile, Garena Free Fire și Rules of Survival au obținut un total de 2 miliarde de dolari. Knives Out este în top cu 643 milioane de dolari, urmat de Fornite cu 630 milioane dolari. PUBG Mobile se plasează pe locul al treilea cu 438 milioane de dolari.

De remarcat, estimarea veniturilor Fortnite de la Sensor Tower se bazează exclusiv pe iOS, în timp ce numărul obținut de Knives Out este o combinație între iOS și Android.

Numai în primul trimestru al anului 2019, aceste cinci titluri au obținut combinat 476 milioane dolari, în creștere cu 63% față de 91 milioane în trimestrul patru al anului 2018. PUBG a condus clasamentul cu 148 milioane de dolari, urmat de Fornite cu 119,4 milioane de dolari. În mod interesant, veniturile Fortnite au scăzut cu 26% față de trimestrul al treilea, conform Sensor Tower:

Cheltuielile combinate ale jucătorilor din aceste cinci titluri în primul trimestru al anului 2019 au atins 476 milioane dolari la nivel global, în frunte cu PUBG Mobile cu 148 milioane dolari sau aproximativ 31% din total. Aceasta a fost o creștere de aproape 63% față de trimestrul al patrulea de la 91 milioane dolari în trimestrul 4 din 2018, când PUBG Mobile a reprezentat aproximativ 19% din cheltuielile combinate pe cele cinci titluri.

Fortnite pentru iOS a înregistrat o scădere a veniturilor sale la 25% în ultimul trimestru, de la 34% în trimestrul 4 din 2018, cu o scădere de 26% de la un trimestru la altul, de aproximativ 119,4 milioane dolari.

Jocurile gratuite de tip battle royale, cum ar fi Fortnite și PUBG, s-au dovedit a fi incredibil de populare pe iOS. Este de așteptat ca acest segment să fie și mai aglomerat mai târziu în acest an, iar Apex Legends se așteaptă să apară pe mobil în acest an. Odată cu scăderea veniturilor lui Fortnite, cu siguranță pare să existe o poziție pe piață pentru Apex pe iOS.

Jucați oricare dintre aceste jocuri populare de battle royale pe iOS? Spuneți-ne în comentarii aici și pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button