GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Jocurile de PS5 nu sunt garantate să meargă bine pe PS4

Compatibilitatea nu este o propritate

Generația următoare de console aduce câteva schimbări importante, una dintre cele mai sesizabile fiind compatibilitatea cu generația trecută. Nu în sensul că jocurile vechi vor merge pe consolele noi, asta era valabil pentru multe generații. Atât Xbox-ul nou cât și următorul Playstation ar trebui să permită jocurilor native să funcționeze și pe generația precedentă, din moment ce vorbim de aceeași arhitectură X86 și de aceleași sisteme de operare, predominant.

Sony însă nu prea pare de parcă va pune un accent prea mare pe așa ceva. Chiar dacă în anumite cazuri va fi posibil, pentru proiectele mai mari nu ar trebui să vă așteptați la așa ceva, Sony încurajând exploatarea hardware-ului la maxim.

Conform declarației lui Jim Ryan, CEO al Sony Interactive Entertainment, compania se va concentra pe realizarea de jocuri pentru Playstation 5 care pot fi jucate doar pe Playstation 5. Acestea se vor folosi din plin de hardware-ul noii console, nu doar în ceea ce privește puterea noului procesor și a plăcii video, dar și când vine vorba de trăsăturile noi. Lucruri precum SSD-ul ridicol de rapid (ce în esență este un sistem separat), funcțiile audio avansate, noul controller și ce iepuri poate scoate din joben noul GPU nu vor fi disponibile pentru generația anterioară. Și dacă nu pot fi dezactivate, atunci probabil nu vor funcționa pe PS4.

Totuși, consola actuală nu va fi abandonată cu totul, încă vor mai fi noutăți pentru ea pentru câțiva ani.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button