PCPC&Consoles

Jocurile de Atari 2600 merg în Minecraft

Consola Atari 2600 a fost printre primele care să își facă apariția pe piață. A fost extrem de populară la vremea sa și a fost responsabilă pentru moarte inițială a jocurilor de console… dar cumva tot putea să meargă la 60 de cadre pe secundă.

Această consolă a fost acum emulată în Minecraft de un individ cu foarte mult timp liber și foarte priceput. A realizat un ansamblu foarte complex care emulează procesorul 6502C al consolei, memoria sa de 128 bytes de RAM, un ecran și cei 4KB de ROM pentru casetele de jocuri. Mai jos puteți vedea o demonstrație și o explicație detaliată a sistemului.

Probabil ați sesizat că nu este un proces rapid de emulare. În loc să funcționeze la peste 500 de mii de instrucțiuni pe secundă, varianta de aici rulează la numai 20. Această consolă nu rulează la 60 de cadre pe secundă în Minecraft. are nevoie de câteva ore pentru a putea afișa 60 de cadre, așa că în varianta actuală poate că nu este tocmai jucabil. Totuși, este de-a dreptul fascinant să vedeți cum funcționează această emulare, fiindcă toate datele sunt afișate în blocurile foarte lungi de date. Puteți vedea vizualizări ale sprite-urilor așa cum erau prezente în memorie, puteți să vedeți cum funcționează tot ansamblul la o viteză suficient de mică încât să vă dați seama cam cum operează principiile de bază ale acestei console antice.

Cei interesați să ruleze această emulare pe propriul lor PC, în Minecraft, pot descărca harta cu tot tacâmul de la acest link de Dropbox. Nu aveți nevoie de nici o modificare pentru joc, deși dacă dați de vreun hack care să permită motorului intern de fizică a lui Minecraft să meargă mai rapid, atunci probabil veți sesiza un spor la numărul de cadre pe secundă al emulării.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button