TECH

Jocurile constituie majoritatea aplicațiilor care folosesc ARKit

Nu reprezintă niciun secret că Apple și Tim Cook cred că ARKit are un viitor strălucitor, Cook considerând că este un concept la fel de important ca și telefonul. Platforma de realitate augmentată a fost disponibilă publicului de aproape o lună, și un nou sondaj de la firma de analiză Sensor Tower oferă niște informații interesante despre ultimele trenduri.

Urmărirea și cercetarea companiei arată că jocurile reprezintă până acum cea mai populară implementare a ARKit-ului. Din totalul de aplicații care folosesc exclusiv ARKit, 35% sunt jocuri, aplicațiile utilitare acoperă 19%, urmează entertainment-ul cu 11%, apoi educația cu 7%, foto/video acoperă 6%, iar aplicațiile din categoria lifestyle doar 5%.

În ceea ce privește popularitatea, jocurile reprezintă 53% din totalul de aplicații descărcate care folosesc ARKit, în timp ce jocurile acoperă 62% din venituri. Sensor Tower detaliază că multe jocuri ARKit în acest moment sunt o combinație de abordări AR cu mecanisme tradiționale ale jocurilor, precum puzzle-urile și jocurile de strategie.

Cea mai bine plătită aplicație este TapMeasure, o aplicație care se folosește de ARKit pentru a măsura obiectele din lumea reală, și costă 9,99 lei. Toate celelalte aplicații plătite din top 10 AR erau jocuri. Topul aplicațiilor gratuite AR este și el dominat de jocuri, deși Ikea Place și Housecraft sunt destul de populare și constituie o excepție.

ARKit este încă într-o fază incipientă, iar asta este important. Tim Cook și-a dat tot interesul în ultimele 6 luni pentru a promova potențialul ARKit-ului. Cel mai probabil, momentan am văzut doar vârful iceberg-ului, iar cele mai interesante implementări ale ARKit-ului abia de acum urmează să apară.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button