MORE

Jocurile care vor domina toamna lui 2016

Au mai ramas doar cateva zile pana la inceputul anului nou, iar 2016 ne va aduce un numar mare de jocuri. Unele vor fi grozave, unele nu vor fi prea reusite, dar unele cu siguranta vor domina atentia publicului pentru o vreme. Cu putin noroc, vor fi cateva despre care tot vom vorbi ani si ani de zile, care vor deveni legende.

In acest articol le vom lua la mana pe cele care vor fi lansate in toamna lui 2016 si in luna decembrie, in cazul in car enu vor fi amanate pentru 2017. Traditionalele Call of Duty, FIFA, urmatorul Battlefield, NFS-ul surpriza si jocul de survival-zombie-building al momentului nu sunt incluse.

dishonored2

Dishonored 2

Primul Dishonored a dovedit ca in ciuda ghinionului pe care l-a tot avut studioul Arkane, oamenii de acolo au talent suficient de mult cat sa faca un joc excelent, iar continuarea sa nu va fi mai prejos. Schimband locatia din deprimantul oras Dunwall la insoritele insule din colonii (care sunt la fel de deprimante daca iei in considerare insecte parazit gigantice) si oferind posibilitatea de-a juca fie in rolul lui Corvo, fie al noii regine Emily Kaldwin. Dishonored 2 adauga puteri noi, cum ar fi abilitatea de-a te transforma intr-o nor de fum, care cu siguranta vor extinde posibilitatile de gameplay pentru o serie care deja oferea foarte multa libertate si flexibilitate.

maifa3img
Mafia 3

SUA, anii ’70. Razboiul din Vietnam este in toi, iar un veteran se intoarce acasa  in orasul New Orleans, unde familia sa a fost devastata de tradare. Acum, pentru a supravietui si pentru a se razbuna, cladeste o noua familie pentru a demola mafia existenta si a-i lua locul. Mafia 3 continua clasica serie cu un decor nou intr-o perioada foarte interesanta de explorat. Va trebui sa claditi incetul cu incetul propriul imperiu criminal, prin orice mijloc posibil. Asta va include lupte in strada, urmariri cu masini si inevitabila tradare, croind incet un drum catre varf.

masseffectnadromeda

Mass Effect Andromeda

Mass Effect pleaca intr-o galaxie indepartata, Andromeda. Practic este cea mai apropiata, dar tot este foarte, foarte departe de a noastra. Luand rolul de Pathfinder, va trebui sa explorezi si sa colonizezi aceasta noua galaxie, la bordul unei nave gigantice echipata cu propriul Mako. Aceasta noua galaxie este plina de mistere si de pericole, fiind populata de o rasa foarte ostila potentialilor invadatori. Prin Andromeda veti gasi o varietate de personaje interesante care pot veni alaturi de voi in aceasta aventura, iar de aceasta data vor avea o valoare tactica ceva mai mare, pentru ca nu se vor limita doar la a sta ascunsi drept un zid. Fiecare personaj are un jetpack, util atat la explorare cat si la aplicarea de manevre noi de lupta. Cu putin noroc, Andromeda va semana mai mult cu primul Mass Effect, sau cu partile mai bune din cel de-al treilea. Nu de alta, dar in rest seria a mai avut cateva… probleme

Squadron42

Star Citizen: Squadron 42

Trei ani de zile de munca vor da roade la finalul anului viitor. Campania de singleplayer a lui Star Citizen va fi disponibila, sau cel putin prima parte din ea. Ideea lui Squadron 42 este ca se va petrece pe parcursul mai multor episoade/jurnale de razboi, la care vei lua rolul unui umil pilot. Povestea este plina de personaje interesante, jucate de actori precum Mark „Luke Skywalker” Hamill, aflate la bordul unei nave masive de lupte. La fel ca Star Citizen, Squadron 42 va avea un model de zbor foarte competent, cu nave a caror componente pot fi distruse individual. Vrei sa iti imobilizezi inamicul? Trebuie doar sa ii avariezi motorul. Vrei sa il faci sa se invarta in cerc? Distruge propulsoarele de pe o parte a navei. Desigur, propria nava poate pati acelasi lucru, asa ca va trebui sa pilotezi cu mare atentie. Iar cand esti gata, cand crezi ca ai stapanit controlul, poti parasi campania de singleplayer pentru a pasi in Star Citizen.

divinity_original_sin_2

Divinity Original Sin 2

Original Sin este unul dintre cele mai bune RPG-uri facute vreodata. Studioul Larian s-a straduit ani de zile, cu resurse limitate, faliment iminent si multe alte probleme, dar a reusit cumva sa creeze un joc excelent. Acum ca acele limitari nu prea mai exista, au decis sa inceapa lucrul la o continuare. Original Sin 2 va extinde conceptele de baza ale jocului, adaugand mai mult continut, dar si accentuand conceptul de „cooperare”. La urma urmei, cum poate fi un RPG adevarat daca nu iti poti injunghia in spate aliatii atunci cand le este lumea mai draga? Original Sin 2 nu doar ca iti permite sa te aliezi cu prietenii tai pentru a parcurge campania de singleplayer, dar puteti sa o parcurgeti ca rivali, chiar ca inamici, fiecare avand misiuni aflate in directa opozitie. De asemenea, poti sa pui colorant rosu in sticle cu otrava, iar apoi sa le dai „aliatilor” tai pe post de licori de viata. Amuzamentul este garantat.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button