MORE

Jocurile care vor domina iarna lui 2016

Au mai ramas doar cateva zile pana la inceputul anului nou, iar 2016 ne va aduce un numar mare de jocuri. Unele vor fi grozave, unele nu vor fi prea reusite, dar unele cu siguranta vor domina atentia publicului pentru o vreme. Cu putin noroc, vor fi cateva despre care tot vom vorbi ani si ani de zile, care vor deveni legende.

In acest articol le vom lua la mana pe cele care vor fi lansate in iarna lui 2016.

HomeworldDesertsofK

Homeworld: Deserts of Kharak

Homeworld nu mai este de mult timp in centrul atentiei. Seria care a definit ce inseamna un RTS spatial tridimensional a trecut in legenda de mai bine de un deceniu, dar exista acum speranta ca va reveni. Initial cu o varianta relansata a primelor doua jocuri, iar acum cu un titlul complet nou. Deserts of Karak este un precursor pentru Homeworld, amplasat in desertul acelei lumi muribunde, asa ca poate nu va fi tocmai la fel ca jocurile Homeworld din punct de vedere tematic, insa va incerca foarte mult sa mentina acelasi stil de gameplay. Harti masive, unitati felurite, pana si port-avioane in mijlocul unui desert. Tot ce s-a putut vedea pana acum despre joc arata destul de bine, asa ca acesta poate ca va fi revenirea la care ne asteptam.

Xcom2img

XCOM 2

XCOM: Enemy Unknown a fost o varianta diluata si superficiala a unui clasic, dar succesorul sau are potentialul de a repara toate pacatele sale. Ar putea avea un AI competent care nu trebuie sa triseze pentru a oferi orice fel de sansa. Ar putea avea misiuni mai variate. Ar putea avea o poveste care evolueaza mai mult din gameplay, nu din secvente cinematice si dialog care te face sa iti smulgi ochii si sa ii infigi in urechi. Ar avea potentialul de a fi un descentent demn al clasicului X-Com. Desigur, la cat de bine s-a vandut XCOM, ce motiv ar fi sa depuna efort de data asta? La urma urmei, toata lumea a adorat XCOM, jocul este perfect, iar oricine spune atfel este un fanboy nostalgic. Tare va recomand sa jucati X-Com/UFO inainte de XCOM 2.

StreetFighter5img

Street Fighter V

Cu acest joc, Capcom schimba complet paradigma seriei. Este ceva atat de socant incat am folosit pana si cuvantul „paradigma”. Street Fighter 5 nu doar ca adauga noi personaje si cateva mecanici suplimentare, dar altereaza complet modul in care continut nou va fi lansat de catre Capcom. Pana acum, aveam cam la fiecare an cate o varianta noua, separata, a jocului. Aveam Turbo, Hyper, Ultra, Mega, Super, Championship Edition, Tournament Edition, Arcade, Praz Edition si multe, multe altele. Asta se termina aici. Orice continut nou pentru Street Fighter 5 va fi adaugat direct la Street Fighter 5. Nu mai sunt editii noi, nu mai sunt comunitati de multiplayer fragmentate, nu mai este nevoia de a cumpara anual jocul iar si iar. Cu asta, Capcom renunta la ceva profit potential, dar in mare castiga ceva ce n-a mai avut de mult timp. Respect.

MightNo9

Mighty No. 9

Unul din motivele pentru care Capcom n-a avut respect de mult timp este modul in care si-a tratat proprietatile, creatorii si fanii acestora. Mega Man este un exemplu bun, Capcom facand mai nimic pe acest segment de ani de zile. Ca urmare, Keiji Inafune s-a apucat de propriul Mega Man, numit Mighty No. 9. Chiar daca jocul vine cu un an intarziere, promite sa ofere o experienta ca cea a jocurilor clasice. Un sidescroller care combina platforming si  lupte, in controlul unui robot capabil sa se foloseasca de o varietate puteri imprumutate de la inamicii sai.

FarCryPrimalIMG

Far Cry Primal

Chiar daca Far Cry 3 avea un design de misiuni infect si o poveste slaba, Far Cry Blood Dragon a fost o hilaritate glorioasa. Far Cry 4 a fost un joc bun cu o poveste nu prea interesanta, ceea ce inseamna ca Far Cry Primal va fi… cel putin interesant. Jocul este plasat in pre-istorie, oferind jucatorului posibilitatea de-a construi arme din lucruri gasite prin mediul inconjurator. Genul de arme care nu includ mitarliere, mortiere sau aruncatoare de falcari. Dar pentru a compensa, vei avea animale de companie. Cu putin noroc, de data aceasta nu vor mai fi turnuri radio de catarat.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button