GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Jocurile Assassin’s Creed nu merg greu de la DRM, sunt doar prost făcute

Probabil tot auziți cum Denuvo face jocurile Assassin’s Creed recente să meargă groaznic, sau că virtualizarea care este pus peste Denuvo, pentru a nu mai fi așa ușor de spart, face jocul să devoreze din procesor mai ceva ca Chrome din RAM.

Acest mit pare să fi fost spart recent de un modder numit Andon „Kaldaien” Coleman, care a făcut o descoperire legată de Assassin’s Creed Odyssey. Jocul nu funcționează greu din cauza lui Denuvo sau a restului DRM-ului, pur și simplu este prost făcut.

Mai exact, jocul este proiectat în așa fel încât să economisească VRAM pe cât de mult poate, așa că în mod constant va citi de pe disk texturi pe care le va evacua foarte rapid, iar apoi le va citi iar pentru a le încărca din nou în memorie. Procesul se repetă non-stop, ducând al o utilizare ineficientă a procesorului și o sub-utilizare a memoriei video.

Problema devine chiar mai gravă atunci când sistemul este echipat cu un SSD rapid și cu un procesor care are multe nuclee, deoarece jocul începe să se comporte oarecum imprevizibil și ar putea încerca să încarce/evacueze pe cât de multe texturi poate din memorie, foarte rapid, consumând inutil foarte multe resurse. Pentru a repara această trăsătură a jocului, modder-ul a creat o unealtă care încearcă să adreseze problema. Codul sursă este disponibil tot acolo, fiind găzduit pe GitHub, în cazul în care vreți să vedeți exact ce face unealta.

Probabil nu este cea mai elegantă soluție, dar până ce (sau dacă) va repara Ubisoft problema, nu prea aveți multe alternative.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Kaldaien este recunoscut in muulte comunități ca cel mai mare lingau denuvo,zice asta doar ca sa ii ia apararea.De la vmprotect + denuvo chiar nu se poate sa nu existe ceva scădere în performanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button