MORE

Jocurile Asiatice 2022 includ eSport-ul printre evenimentele medaliate

Jocurile Asiatice 2022 par sa fie un eveniment istoric pentru gameri, fiind pentru prima oara cand un eveniment eSports este considerat pentru un joc olimpic de amploare.

Consiliul Olimpic din Asia (COA) a anuntat un parteneriat cu Alisports, un subsidiar al gigantului Alibaba, prin care eSport-ul sa fie prezent la jocurile Asia Games 2018 din Indonezia, urmand un anunt oficial de incluziune in 2022, in care se vor anunta si medaliile si programele.

Nu se stie inca despre ce jocuri va fi vorba si nici daca pana in 2022 lucrurile se vor schimba, peisajul eSports fiind in continua miscare. Chiar si asa, 2022 – Hangzhou este o data istorica pentru gameri.

Alibaba a investit masiv in sectorul eSports, primul pas fiind 150 de milioane de dolari in Federatia Internationala eSports. Ba mai mult, a organizat si un turneu, premiul cel mare fiind de 5.5 milioane de dolari.

Consiliul Olimpic Asiatic a afirmat ca decizia a fost influentata de popularitatea de care se bucura acest sport atat in mediul online, cat si pe televiziuni, considerand eSport-ul o noua forma de sport. Pana atunci avem 2018, an in care prima „demonstratie” va avea loc. Suntem curiosi ce StarCraft va fi prezent printre jocurile destinate medaliei? Voi ce spuneti? Ce jocuri s-ar preta perfect pentru un astfel de eveniment? Noi ne uitam catre clasici.

[BBC]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. presupun ca counter strike quake starcraft wolfenstein si dota 2

  2. Now there’s Asian esports tournament in 2022, so what’s left? The African one?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button