GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Șeful Xbox vrea ca jocurile vechi să poată fi rulate pe hardware modern

Cu siguranță vă vine în minte cel puțin un joc vechi pe care ați vrea să-l mai parcurgeți încă o dată, însă nu mai puteți face asta din cauza faptului că nu rulează pe Windows 10/11, sau pentru că procesorul este prea nou. Fix această problemă a fost abordată de Phil Spencer, șeful Xbox, într-un interviu acordat celor de la Axios. Soluția pe care a propus-o acesta? Emulatoare!

Phil Spencer a prezentat emularea software drept soluție care va permite hardware-ului modern să ruleze jocuri vechi. Este o metodă pe care Microsoft deja o folosește în programul de Backwards Compatibility pentru Xbox și pe care șeful companiei speră să o vadă implementată mai des de alți colegi din industrie: „Sper că industria de gaming să dezvolte cai legale de emulare prin care să permită sistemelor moderne să ruleze orice executabil vechi, astfel gamerii să poată juca orice titlu.

Gaming retro - Super Marios Bros a spart recordul

Jocurile vechi sunt la fel ca filmele și muzica

Acesta compară jocurile vechi cu alte opere de artă peste care a trecut vremea. Și așa cum ascultăm muzică veche, ne uităm la filme și seriale de acum câteva decenii și atârnăm pe pereți tablouri care au și sute de ani vechime, la fel ar trebui să putem rejuca titluri emblematice (sau nu) ale generațiilor trecute. Însă această cursă este una cu obstacole și chiar de curând, Xbox a lansat ultima tranșă de jocuri backwards compatible, urmând să renunțe la acest program.

Emularea rămâne însă o soluție pentru viitor și chiar dacă în prezent există emulatoare create de comunitate, unele dezvoltate direct de oamenii care au lansat consolele respective ar fi bine-venite. Mai ales când vorbim de PC, unde puterea de procesare poate fi cu mult peste ceea ce oferă o consolă, astfel cu software-ul potrivit, ar putea rula orice joc indiferent de vechimea acestuia.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button