GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Cum un joc slab de pe Steam a devenit popular grație criptomonedelor?

MIR4 a fost lansat pe Steam cu o săptămână în urmă și primele reacții au fost în mare parte negative. În ciuda acestei primiri, numărul de utilizatori continuă să crească pe zi ce trece și jocul se apropie de topul celor mai populare titluri de pe magazinul online. Succesul acestuia se datorează unei criptomonede care poate fi minată direct în lumea jocului.

Dacă vă întrebați ce este cu jocul asta, MIR4 vine ca și continuare directă a unei serii de MMORPG-uri coreene care a debutat acum mai bine de două decenii. Dar nu vă faceți griji dacă nu vă sună deloc cunoscut, întrucât seria a fost populară în Coreea de Sud și China, fără să aibă prea multă expunere în Europa sau Statele Unite ale Americii.

Un miner de crypto deghizat într-un joc pe Steam

Să numesc MIR4 un joc ar fi o jignire imensă la adresa jocurilor cu adevărat bune. Producătorul a reușit să găsească o cale legală prin care să listeze un miner de criptomonede pe Steam, iar asta stă la baza popularității imense pe care acesta a căpătat-o pe platforma de gaming a celor de la Valve. Și îl numesc joc prost pe bună dreptate, întrucât tot ce ai de făcut este să accepți un quest, să faci un click pe el și să te uiți cum personajul tău îndeplinește singur obiectivul, ba chiar își face și refill la viață când este atacat de adversari.

MIR4 Steam

Mai mult de atât, jocul pare orice dar numai de PC nu. Controalele și interfața grafică sunt gândite clar pentru mobile, iar versiunea de Steam nu a primit absolut nimic în plus. Poate doar un meniu pentru setările grafice, dacă producătorul s-a obosit să bage și atâta lucru în MIR4.

Dar chestia cu MIR4 este că poți genera o criptomonedă numită DRACO doar jucând. Pentru a face asta ai nevoie de un cont de Facebook, Google sau Apple la care să te conectezi, să joci până când atingi nivelul 40 și să începi să farmezi Darksteel (moneda jocului) ca mai apoi să o transformi în DRACO. O astfel de monedă valorează peste 2$, deci pot înțelege de unde vine tot hype-ul.

În punctul ăsta nici nu știu ce este mai trist: că MIR4 se bucură de un succes enorm și dezvoltatorul obține o mulțime de bani pe baza utilizatorilor care-și oferă voit (sau nu) PC-urile pentru minerit, ori că Steam nu a banat încă prostia asta din magazin. Oricum ar fi, acest titlu poate reprezenta un precedent periculos pentru industria de gaming și sper că niciun dezvoltator mare nu va avea vreo idee stupidă în urma acestei întâmplări.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button