Telefoane

Jellynote – Guitar Hero cu chitara… reala!

Jellynote este fara doar si poate una dintre cele mai misto aplicatii disponibile in acest moment in AppStore/Google Play! Dezvoltata de niste francezi, ea se adreseaza atat celor care stiu deja un pic de muzica, dar mai ales celor care vor sa invete!

Aplicatia te ajuta sa gasesti tabulaturi, partituri si piese, dar si cover-uri realizate de diversi „interpreti” mai mult sau mai putin amatori pe Youtube, si iti poti crea propria mapa muzicala. Dar cireasa de de tort este un feature care unora dintre voi le va parea extrem de familiar. Nu mi-a placut niciodata Guitar Hero, desi ani de zile el a starnit frenezie printre colegii de la Zon@. Este… lame?! Child… ish, in cel mai bun caz. Ei, bine feature-ul Jellynote despre care vorbeam este un Guitar Hero, dar cu instrumentul… real! Deschizi microfonul telefonului sau tabletei si canti la chitara, si poti vedea in timp real pe tableta sau telefon, exact ca in Guitar Hero, daca nota pe care o canti este cea corecta, in timp ce urmaresti, ca si in joc, progresia ta in piesa.

Jellynote 02

Este suficient sa intri pe site-ul Jellynote ca sa iti dai seama ca baietii sunt extrem de seriosi, si nu aduce cu niciuna dintre experientele „fușerite” pe care ti le ofera cele mai multe site-uri de acest gen, care de altfel promit marea cu sarea. Este curat, intuitiv, bine organizat, ca si excelenta aplicatie despre care vorbim aici. Exista si o unealta de conversie .midi care iti permite sa vezi fiecare partitura ca o pagina nativa. De exemplu dupa ce cauti o piesa sau un artist pe Spotify, poti vedea partitura in browser si apoi o poti reproduce pe chitara, bass sau pian, schimba tempoul etc.

In ceea ce priveste partea de cover-uri, Jellynote analizeaza trackul audio si-l sincronizeaza cu partitura in timp real. In acest fel poti sari la o anumita secventa a partituri si poti vedea direct pe coverul video cum se executa acea secventa. Asa ca, dupa ce vei invata farte bine cateva piese, cu siguranta satisfactia va fi infinit mai mare decat ca ai facut nu stiu ce mega-scor in Guitar Hero. Acolo ramai cu scorul, aici cu cateva piese stiute pentru totdeauna. Desi unii m-ar putea contrazice 🙂

Jellynote 03

Este cel mai bun companion pentru invatarea unui instrument, dar si una dintre cele mai distractive aplicatii cu care m-am intalnit vreodata. Mai ales pentru cei autodidacti in conditiile in care lectiile de chitara nu sunt 2 lei… si mai e si drumul… si invatatul… 🙁

Este gratuita atat pe iOS cat si pe Android… pana la un punct, adica pana la povestea cu videourile sincronizate si cu modul Guitar Hero. Adica cele mai misto chestii din ea. Daca vrei sa le deblochezi si pe astea, si zic eu ca merita, mai dai cativa dolari pe luna. Oricum, industria de gaming ne-a obisnuit demult cu asta. In ceea ce priveste drepturile de autor, treaba este usor ambigua, dar oricum asta nu este… treaba noastra. De fapt bine ca este asa! Altfel poate nu ne-am fi bucurat de aceasta excelenta aplicatie pe care v-o recomandam din tot sunetul. Pardon. Sufletul.

Articole asemanatoare

Back to top button