TECH

JBL Boombox – Casetofonul portabil al anilor optzeci, in varianta 2017!

In standul JBL din cadrul IFA 2017 am avut ocazia sa vedem tot felul de jucarii audio pe care le asteptam cu nerabdare la teste, ei bine iata ca dupa o luna si ceva de la IFA, primul produs a venit la teste, iar acesta se numeste Boombox.

JBL Boombox este o boxa bluetooth care ne aminteste de anii ’80, cand baietii de cartier umblau cu casetofoanele pe umar ascultand muzica Hip Hop. Evident acest scenariu nu provine din Romania, caci noi pe atunci nu aveam nici televizoare color. In timp ce alti producatori incearca sa produca boxe pe bloetooth cat mai mici si mai portabile, Boombox este reversul acestui concept. Avem aici parte de o boxa imensa care cantareste nu mai putin de 5Kg si care integreaza o baterie de 20.000mAh!

JBL nu neaga marimea acestei boxe, dar fiind mare nu este chiar un dezavantaj, pentru ca dupa cum bine stiti o boxa mare reda un sunet mai dinamic, mai puternic si mai clar, in comparatie cu una de dimensiuni mici. In aceasta carcasa care este rezistenta IPX7, JBL au reusit sa integreze patru difuzoare, doua pentru inalte si doua pentru medii si bass, plus inca doua radiatoare pasive in partile laterale, care ajuta la amplificarea basuului. Evident se putea merge si pe varianta unei boxe cu port deschis pentru bass, dar acest lucru ar elimina rezistenta la stropire cu apa si mediu cu umezeala in aer.

Carcasa este realizata din mult cauciuc si material textil foarte rezistent. Boombox este cea mai mare boxa portabila bluetooth realizata de catre JBL, ea fiind mai mare decat modelul Xtreme. Puterea boxei este de 2x30w cu conditia ca aceasta sa fie alimentata la priza sau 2x20w daca este doar pe baterie. Chiar si la baterie o putere de 40w este suficienta in cele mai multe cazuri.

Avantajul acestei boxe este si libertatea de pozitionare in camera oriunde doriti, neavand nevoie de cabluri, daca aveti inclusiv un proiector sau un TV care se poate lega la un sistem de sunet bluetooth, Boombox va da nastere unei alte auditii. Si sa nu uitam ca datorita JBL Connect, putem conecta pana la 100 de boxe intre ele, sau doua boxe care sa functioneze in mod stereo.

Sunetul este la fel de bun pe cat ne asteptam, in plus pe spate regasim un buton care ne permite comutarea spatiului intre interior si aer liber, practic acesta este un egalizator rapid care optimizeaza sunetul in functie de mediul in care va aflati. JBL Boombox are un pret de aproximativ 2250 LEI.

Articole asemanatoare

Back to top button